Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Broms

 Tisdag den 17 juli 2012 åska sol regn 15-20 grader

 

Sommaren forstätter med regn varje dag. Åskan är aldrig långt borta och åskskurarna bryter av solskenet titt som tätt. Min man och jag tog semester i stugan några dagar och det var helt underbart. Byggde en brygga och snyggade upp på tomten i lagom takt. Jag köpte ett säsongskort på Furuviksparken och nu ska jag se uppträdande varje lördag. I lördags var det Sven-Ingvars. Det kändes som lite töntstämpel men han var bra! Det var riktigt ös men bra medmusikanter. Det är härligt att gå omkring i den fina parken där jag tillbringade alla lov som ung. Minnena är många när vi red omkring på de fina grusgångarna och hade galopptävlingar med fjordingarna på vintern på Skäret-vägens raksträcka, barbacka med lovikkavantar och mössa.
 
ATTRIANA har Malin ridit ut med. En dag var det så mycket broms att de fick vända för Attriana blev lite väl galen. En annan dag var det ännu mer broms och Malin fick nästan panik, då var Attriana i stället helt lugn. Det är Attriana i ett skal, man vet aldrig hur hon ska reagera. Nu har de börjat trava på fina raka vägar. 
 
Jag har ridit lite dressyr på banan i skritt och trav. Börjar rida böjda spår och variera formen. Även lagt in förvänd öppna i skritt och även sluta. I trav går hon skänkelvikningar på diagonalen. Det blir korta pass men jag lägger in mer och mer trav. Hon känns fantasiskt mjuk och förvånansvärt stark. De halva stegen i skritt har nu en jämn takt och formen är fin. Red även lite halva steg i trav som också var bra. Styrkearbete i balans är vad jag tror på i detta läge. 
 
MARION har varit ledig några dagar och blivit rund om magen naturligtvis. Gräset växer och frodas i det blöta vädret. Vet inte om jag nänns hålla igång henne helt för att hålla magen i skackt.  Igår red jag på banan men hon var inte så inspirerad  så idag red jag ut i stället och det tyckte hon var roligare. Travade mest hela tiden. Hon gick fint och jag höll henne lite lätt i den lite högre formen. Hon har köpt den ridningen nu. Däremot fick jag kämpa med lite mjukare mun rätt mycket i går. 
 
I morgon ska Attriana förhoppnings ut i skogen igen. Jag kommer att åka tillbaks till stugan några dagar. Men sen måste jag nog hem och rida igen eftersom jag vill ha igång Attriana till lägret i börja på Augusti. 
I går var jag med en elev och tittade på en häst för ev. köp. Det var intressant, femåringen var fin (klass  1) och rörde sig fint men hon kunde bara ridas med fart. När vi skulle böja henne i skritt kom väldiga protester. Det är den moderna unghästridningen de ska bara springa inte jobba i balans och med smidighet. Låter lite tråkigt att rida så och det blir inte så mycket muskler byggda. Det blir nog inget köp?  
 

 

Tisdagen den 17 juli 2012 kl. 17:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.