Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vaccination

 Fortsättning em onsdag 11 juli 2012

 

Så har jag då fått hjälp med att sätta på tappskon på Attriana. Hovslagar/veterinären kände också på hennes ben och allt var bra. Det intressanta var att där hon har ett lite ärr bak på senan på höger bak går en nervbana. Jag fick känna på den och det var som en tråd. Vad som hände när hon fick sin hovböld så hade hon även slagit på sig själv på senan. Hovbölden gjorde ondare än skadan på senan. När sen hovbölden blev bättre kände hon att det gjorde ont i frambetet också och senan svällde. Hon måste ha busat runt ordentligt i hagen. Kanske  blivit rädd för något?
 
Hon var pigg och jättefin när jag red. Nu när hon hade alla skor valde jag ridbanans spår som var det hårdaste platsen. Det blev skitt 15 minuter och sen skrittgymnastik med skänkelvikningar på diagonalen. Travade sen några långsidor och hon kändes kanon. Provade det nya skarpa bettet som jag fått på henne. Hon blev lite nervös och gick och gäspade först. Sen började hon leka med bettet och accepterade det. Hon litade på att jag hade en väldigt mjuk hand, extra mjuk i dag naturligtvis. Red mest på rösten och vikthjälper så jag inte behövde ta i henne. 
 
MARION fick också jobba på banan. Även med henne höll jag mest till på spåret. Varierade formen och nu går hon gärna i den höga formen med nacken som högsta punkt. Red öppnor i alla tre gångarter. Idag hade jag det allra snällaste bettet på henne. Hon stretade emot i början men jag var konsekvent och stannade direkt och bara höll tills hon lossnade. Det gick bättre och bättre tillslut gav hon med sig och tuggade fint på bettet i stället för att hålla emot. 
 
I morgon bitti rider jag dem igen på banan på morgonen. Sen vaccineras de och får vila på fredag. På lördag börjar Malin skritta Attriana igen. Jag kommer att stanna i stugan några dagar igen. Blev sjukskriven idag till den 12 augusti. Läkaren lyssnade på lungorna och de var inte helt OK, så lite havsluft blir nog bra. 
 

 

Onsdagen den 11 juli 2012 kl. 21:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vattensjukt

 Onsdag den 11 juli 2012 regn som vanligt 15 grader

 

I morse var jag till min husläkare och är nu sjukskriven till den 12 augusti i väntan på rehabilitering på Akademiska sjukhuset. Tyvärr lät det inte bra i lungorna när han lyssnade. Kanske är det därför som jag är så trött? Jag mår bäst utomhus och nu när det regnar hela tiden är jag nog inomhus för mycket vilket jag vet inte bra för mig, lite jobbigt! Puh! Nu börjar det snart likna en sjukblogg i stället för seriös hästblogg.
 
Men, jag kom hem sent från stugan igår och red sen båda hästarna sent på kvällen. Det hann bli mörkt och det var tungt och blött överallt så jag fick anpassa ridningen.
 
ATTRIANA som fortfarande saknar en sko skulle jag skritta på vallen. Där var det vattensjukt och egentligen för mjukt för hennes senor. Jag gjorde så att jag skrittade runt 15 min och tränade sen styrka 5 min. Styrketräningen bestod av tre steg halt o.s.v. Hon blev lite uppjagad av det så jag avslutade i låg form på åttvolt. Har inte hört något från hovslagaren än så idag får jag leta rätt på en gammal sko och sätta på henne. Hon ska ut på lite roligare skritturer nu.
 
MARION red jag på en skogsväg bakom huset. Den var igenväxt som en djungel ibland såg vi inte vad vägen var? Men det blev även här styrketräning på vägen hem genom tre steg halt o.s.v. som gick över till ryggningar, halva steg i skritt och sen halva steg i trav. Mysigt i grönskan var det och Marion var pigg och glad. 
 

 

Onsdagen den 11 juli 2012 kl. 10:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.