Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Form, muskelgrupper?

 Torsdag den 5 juli 2012 sol 25 grader

 

Hann med ett litet dressyrpass med MARION i morse på den slagna fina vallen. Det är det underbaraste som finns att rida på en vall och testa lite nya saker utan att ha en tävling eller uppvisning framför sig.
Lekte lite med formen. Skrittprogrammet i låg form och sen i hög form. Vilken skillnad det var. Först ville hon inte alls jobba i den höga formen. Sen var det stor skillnad på vänster och höger. I vänster öppna och sluta började hon klappra med läpparna och sen ville hon hellre piaffera. Till höger var det inte alls så? Red allt i låg form igen och sen i hög igen och det blev samma sak i den höga? Det kan inte ha med bakben eller bog att göra. Det måste vara andra muskel grupper som jag kom åt? Tänk vilken stenålder dressyren är fortfarande. Tyvärr finns inge pengarna till forskning. Det skulle vara så intressant att veta exakt vilka muskelgrupper man kommer åt vid respektive form och rörelse?
 
I galoppen jobbade vi med tempoväxlingar där hon fick gå lite längre än vanligt i den riktigt samlande galoppen. Hon blev lite svettig.
ATTRIANA som Malin sätter igång har varit lite stökig på grund av mycket broms och traktorer. Piaff, passage och galopp på stället är inte vad vi vill när hon ska skrittas igång. Men det ser ut att gå bra i alla fall. Ren och fin i benen och glad och pigg att få jobba igen. Malin är duktig och modig i mina ögon. Det är svårt när man inte får ta i en häst som vill dra iväg. Men hon fixar det. 
 
Den ny/gamla pressen gick sönder direkt på morgonen. Fick dra ihop hö med högaffel och sen pressa med den gamla. Fick i alla fall ihop 834 kg. Risk för regn i morgon och fem ton ligger på slag!!! Tur att vi har så vi klarar oss redan eftersom det är mycket hö kvar sen förra året. Om det är fint väder i morgon blir det en tuff dag.
 

 

Torsdagen den 5 juli 2012 kl. 22:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.