Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Lösgörande byten

 Söndag den 29 juli 2012 sol varmt!

 

Jag  kom hem sent i går och medryttaren var dålig så jag red båda hästarna och var klar halv ett. Började med ATTRIANA och det var massor av mygg vid ridbanan. Uppe vid huset fanns inte en mygga? Det brukar vara så. Huset ligger lite högt och tur är väl det! Det gällde att hålla munnen stängd när jag red. Attriana var lite irriterad. De är ju så bortskämda genom att de kan gå in i stallet när de vill. De står inne hela dagar nu när bromsen är här. 
 
Höll själv till på grönsakslandet i dag och rensade ogräs och blev biten på benen hela tiden. Tillslut tappade jag tålamodet och hällde på mig äppelcidervinäger. Fick några bett i börja ändå men sen försvann bromsen faktiskt, underbart! I hästarnas hemmagjorda insektsmedel har jag haft i ättiks-sprit men det hjälpte inte mot myggen igår kväll. Kanske måste jag öka dosen?
 
Attriana fick gå ett nästan vanligt lösgörande program i går. Lite mindre gymnastik i skitt på grund av insekterna. Konstigt nog så trotsade hon galopphjälperna i båda varven till en början . Se, saker och ting kommer alltid tillbaka. Jag blev otrevlig i sadeln och satt och rörde mig hela tiden tills hon lyssnade. Kände mig som en nybörjare, blev så ivrig att jag tappade ena stigbygeln. Kände mig lite knasig men fick henne att lyssna i alla fall. Idag får hon gå i samling, sent i natt!
 
När jag kom ut med MARION var där nästan inga mygg? Det började blåsa lite, kanske berodde det på det? Fick ett bra skrittprogram med henne. I traven sen var hon otymplig, tjock som hon blivit. Efter galoppen lossade hon och blev lätt och fin med bra rörelse i ryggen idag igen. Öronen var framåt hela tiden och hon verkade tycka att det var rolligt. Red inga större svårigheter utan lösgörande jobb inklusive galoppombyten som jag tycker gör mycket för lösgjordheten även om de inte är helt perfekta.
 

 

Söndagen den 29 juli 2012 kl. 18:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skolkat!

 Jag har skolkat idag! Det känns inte likt mig som alltid låter hästarna gå före det mesta. Är det åldern tro? Måste börja tänka på mig själv, kanske, med på- tyckning från familjen. Nu har hästarna vilat två dagar och det brukar inte hända. Men......Nu fick det bli så. Det är ingen höjdare heller att rida eftersom luften kryllar av broms. 

Stannar i stugan en dag extra och behöver inte åka fram och tillbaka då jag ska åka till Furuvik i morgon och se Torsten Flink. Ska bli mycket spännande! Åker hem i morgon kväll. Rider på söndag morgon och måndag morgon. Sen tillbaks till stugan för att sen åka hem på onsdag igen för att förbereda för ridlägret med ridklubben. 

 

Fredagen den 27 juli 2012 kl. 21:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Panik i stallet?

 Torsdag den 26 juli 2012 halvklart 18 grader

 

Nu är det den här jobbiga men kanske också roliga perioden när jag pendlar mellan hemmet för att rida och stugan.
 
Åkte hem och tränade hästarna med cavaletti i tisdags kväll. Något märkligt hände ATTRIANA i stallet. Jag hade precis satt på sadeln och när jag skulle spänna sadelgjorden fick hon fullständigt panik av att något bet henne i ansiktet? Hon kastade sig härs och tvärs så sadeln flög all värdens väg. Hon försökte fly ut men jag lyckades hindra henne från det. Då började hon frenetiskt gnugga ansiktet mot allt hon kom åt. Hon var helt utom kontakt, det var panik! Jag undrar vad det var? Först trodde jag att det kunde ha kommit in en älgfluga? Vilka andra insekter biter under tak? Jag såg ingen. När jag sen ledde henne runt på gården satt oron i, så jag beslöt att longera över cavaletti. 
 
MARION fick också jobba med cavalettin. Det var ett tag sen eftersom det varit så blött i marken där jag har hinder och cavaletti. Jag tror att båda hästarna hade nytta av övningen och att de till och med tyckte att det var lite jobbigt. Attriana fick gå över i trav 20 gånger och Marion 24 gånger.
I går red jag dressyr tidigt men ändå för sent. Var ute kl sju då var bromsen redan vaken eftersom det var lite varmt. Attriana och jag var mycket besvärade. Hon hade hela tiden en svärm av broms på sig och var duktig ändå. Nu är vi framme vid galoppträning i hennes uppträning. Det passade bra men hon blev lite svettig och ännu mer broms när vi var klara. Red förvänd galopp och ”slarvbyten”.
 
Marion sen hade inte alls lika mycket broms på sig så jag kunde genomföra ett normalt dressyrpass med skrittgymnastik som uppmjukning. Gjorde henne mjuk i munnen och hon var kanonfin. Bakbenen jobbade på bra. Hon var väldigt lösgjord ryggen och hela hon rörde sig som den inte gjort på ett tag. Undrar varför det så bra? Jobbade som vanligt med skolorna och skänkelvikningarna. Jag har en aning om att cavalletti-arbetet gjorde en del av jobbet redan dagen innan. 
 
I går eftermiddag åkte jag till stugan och ut med båten. Det hade varit en toppendag men när vi kom ut till bad-ön kom naturligtvis regnet och sen åskan. Stannar idag och åker hem och rider på fredag kväll och lördag morgon igen.  
 

 

Torsdagen den 26 juli 2012 kl. 11:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Myntet har två sidor

 Söndag den 22 juli 2012 sol 20 grader Skutskär (Bagdad 50 grader)

 

Vaknade till en underbar dag vid vattnet och stugan. Igår innan jag åkte hit red jag två intressanta pass med MARION och ATTRIANA. Tänkte på samling i halva steg och ökningar av traven. Mjukade upp dem i skolor och skänkelvikningar. Red en rolig ny variant med skänkelvikning på diagonalen. Vi X ställde jag om hästarna och på samma spår red jag sidvärtsrörelsen åt andra hållet.
 
Red dem i halva steg på långsidorna i skritt. Båda hade takt och bra rygg-rörelse. Jag vinklade in mitt bäcken och fick dem under mig. I trav blev det sen stor skillnad på hästarna. Attriana fortsatte att sätta sig ordentligt och hon kändes hög med bra takt fortfarande. Marion däremot är svår att få under sig bakbenen i trav. Visst skulle jag kunna driva henne ordentligt men det känns inte rätt. Orkar hon inte så orkar hon inte. Det blev ännu tydligare när jag sen red ökningar på långsidorna i stället. Attriana behövde bara en liten halvhalt så satt hon där och ökade. Marion sprang i stället för att jobba. 
 
Det var härligt för både hästarna och mig då jag var ute innan bromsen hade vaknat och det var bara 10 grader. Övningen var väldigt pedagogisk och rolig. Samling och ökning är som de olika sidorna på samma mynt. Innan vi åkte till stugan kunde vi äntligen pressa upp sista hö´t som låg löst i logen. Innan har det alltid kommit några regnstänk varje dag. Kanon fint hö som vi räddade innan regn med en självlastarvagn. Det blev 50 balar och 500 kg.
 

 

Söndagen den 22 juli 2012 kl. 23:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hund-bur i tyg

 Fredag den 20 juli 2012 sol, regn och åska som vanligt och 15-20 grader

 

I går morse red jag ett kort pass med ATTRIANA. Promenerade först lite på asfalten på vägen och sen var det bara trav som gällde på banan. Satt mest och koncentrerade mig på att döda bromsar. Attriana skötte bakdelen med svansen och jag tog framdelen. 
 
Hon var lite svullen på höger framben, på insidan. Det finns små sår där som hon förmodligen slagit på sig när hon flytt för bromsen i hagen. De kan gå in till egna små stall och dit tar de till flykten när det blir som värst. 
Travpasset är fortfarande mest på långsidan men jag lade till några volter och red även öppna i lätt sits. Travade ca 10 minuter.
 
Klok av gårdagens bromsproblem väntade jag med att jobba med hästarna senare på kvällen. Tyvärr var jag lite trött så det fick bli logering. Jag ville också se hur ATTRIANA rörde sig. Hon såg taktfast och fin ut. Minskade volten tre gånger och gjorde sen 10 övergångar i vardera varvet. MARION fick även göra övergångar på en liten volt. Det var lite jobbigare tyckte hon. Hon har lagt på sig vikt men man ser som tur är fortfarande magmusklerna. 
 
I morgon bitti rider jag dem på banan tidigt för att sen förmodligen dra till Valbo och inhandla en ny transsportbur i tyg till Greta. Få se om det går bättre för henne i bilen med den. I nätburen sitter hon bara och flåsar hela tiden. Sen är det Mikael Wiehe i Furuvik på kvällen. Åker därefter till stugan för att ösa vatten ur båtarna och förmodligen övernatta där. Malin rider ut med Attriana på söndag om det går för insekterna.  Annars får hon en vilodag. Marion får gärna följa med ut om det finns någon ryttare ledig?
 

 

Fredagen den 20 juli 2012 kl. 22:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Baldersbrå

 Onsdag den 18 juli 2012 regn sol åska 15 - 20 grader

 

När jag var som längst bort på gamla landsvägen med MARION började åskan mullra. Gamla landsvägen är en fin gammal väg där man kan galoppera och trava utan biltrafik. Det var tyvärr lite halt. Vid övergångar hasade hennes bakhovar under henne, ett gott tecken på bra övergångar men i alla fall. På bortvägen hade vi jobbat i dressyr men på hemvägen blev det rask trav. Åskan drog åt sidan och jag gick ut och slog Baldersbrå med lien i hagen. Då var det riktigt varmt och kvalmigt. Det känns viktigt att få bort ogräset som lätt tar över och hela hagen blir som en vit äng. Varje rugge lär ge 6000 nya plantor. 
 
ATTRIANA ska ut på tur i skogen. Det är väldigt mycket aggressiva bromsar och hästarna står inne. Vi får hoppas att det blir en regnskur utan åska när de ska ut.  
 

 

Onsdagen den 18 juli 2012 kl. 13:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Broms

 Tisdag den 17 juli 2012 åska sol regn 15-20 grader

 

Sommaren forstätter med regn varje dag. Åskan är aldrig långt borta och åskskurarna bryter av solskenet titt som tätt. Min man och jag tog semester i stugan några dagar och det var helt underbart. Byggde en brygga och snyggade upp på tomten i lagom takt. Jag köpte ett säsongskort på Furuviksparken och nu ska jag se uppträdande varje lördag. I lördags var det Sven-Ingvars. Det kändes som lite töntstämpel men han var bra! Det var riktigt ös men bra medmusikanter. Det är härligt att gå omkring i den fina parken där jag tillbringade alla lov som ung. Minnena är många när vi red omkring på de fina grusgångarna och hade galopptävlingar med fjordingarna på vintern på Skäret-vägens raksträcka, barbacka med lovikkavantar och mössa.
 
ATTRIANA har Malin ridit ut med. En dag var det så mycket broms att de fick vända för Attriana blev lite väl galen. En annan dag var det ännu mer broms och Malin fick nästan panik, då var Attriana i stället helt lugn. Det är Attriana i ett skal, man vet aldrig hur hon ska reagera. Nu har de börjat trava på fina raka vägar. 
 
Jag har ridit lite dressyr på banan i skritt och trav. Börjar rida böjda spår och variera formen. Även lagt in förvänd öppna i skritt och även sluta. I trav går hon skänkelvikningar på diagonalen. Det blir korta pass men jag lägger in mer och mer trav. Hon känns fantasiskt mjuk och förvånansvärt stark. De halva stegen i skritt har nu en jämn takt och formen är fin. Red även lite halva steg i trav som också var bra. Styrkearbete i balans är vad jag tror på i detta läge. 
 
MARION har varit ledig några dagar och blivit rund om magen naturligtvis. Gräset växer och frodas i det blöta vädret. Vet inte om jag nänns hålla igång henne helt för att hålla magen i skackt.  Igår red jag på banan men hon var inte så inspirerad  så idag red jag ut i stället och det tyckte hon var roligare. Travade mest hela tiden. Hon gick fint och jag höll henne lite lätt i den lite högre formen. Hon har köpt den ridningen nu. Däremot fick jag kämpa med lite mjukare mun rätt mycket i går. 
 
I morgon ska Attriana förhoppnings ut i skogen igen. Jag kommer att åka tillbaks till stugan några dagar. Men sen måste jag nog hem och rida igen eftersom jag vill ha igång Attriana till lägret i börja på Augusti. 
I går var jag med en elev och tittade på en häst för ev. köp. Det var intressant, femåringen var fin (klass  1) och rörde sig fint men hon kunde bara ridas med fart. När vi skulle böja henne i skritt kom väldiga protester. Det är den moderna unghästridningen de ska bara springa inte jobba i balans och med smidighet. Låter lite tråkigt att rida så och det blir inte så mycket muskler byggda. Det blir nog inget köp?  
 

 

Tisdagen den 17 juli 2012 kl. 17:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hjorthornsolja

 Torsdag den 12 juni 2012 20 grader sol och 16 grader regn

 

Hade ett roligt ridpass med MARION i morse. Satt och jobbade på en åttvolt.  Travade i låg form, små och stora cirklar, övergångarna mellan cirklarna gick bra. Red henne sen i den höga formen i olika storlekar på volterna. Gjorde samma sak i galopp. Sen red jag henne utställd i galoppen och red byten vid övergångarna. Red henne sen rätt ställd och bytte. Byterna blev ovanligt bra! Red sen väldigt samlad galopp  och minskade volterna så mycket det gick. Jag tror att hon tyckte att det var lika roligt som jag och oj! Vad hon fick ta i. Tyvärr har hon lagt på lite vikt igen. Men jag ser inga förgiftningssymtom. Det gör att jag har Attrianas sadel även på henne.
 
ATTRIANA red jag som igår men lade till lite mer styrka. Tre steg halt o.s.v. och därefter en långsida med halva steg. Hon var kanon! Det kändes som om jag lyfte hennes bakben med mina sittben ett i taget, lugnt och fint med takt! Avslutade med trav 2 X 6 långsidor. 
 
ISABELLA fick på sig hjorthornsolja idag för insekternas skull. Det var det man använde jämt på sommaren förr. Det är mycket effektivt men säljs inte längre då det visade sig att det är cancerogent. Det tar många år innan det blir ev cancer och eftersom Isabella är 27 år så är det inte farligt på henne och hon mår gott i hagen utan irriterande insekter. Det gäller att ha handskar på sig för det luktar inte så gott och man bör inte få det på sig.
Eftersom jag vaccinerade dem i dag får de vila i morgon. På lördag får Attriana ut och skritta igen. Hon har fått på sig tappskon så nu bär det ut i naturen igen. Hoppas på regn och bromsfritt. 
 
Min man och jag har åkt till stugan några dagar. Tyvärr så ville inte Greta följa med? Hon är som en katt och trivs kanske bäst hemma eller så är det bilfärden hon inte tycker om? Hon brukar sitta och flåsa hela tiden. Saknar henne jättemycket!!!! Har nu blivit lovad att vi ska ut och fiska abborre. De brukar gå till nu när det är nästan 20 grader.  Spännande om vi får något?
 

 

Torsdagen den 12 juli 2012 kl. 21:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

vaccination

 Fortsättning em onsdag 11 juli 2012

 

Så har jag då fått hjälp med att sätta på tappskon på Attriana. Hovslagar/veterinären kände också på hennes ben och allt var bra. Det intressanta var att där hon har ett lite ärr bak på senan på höger bak går en nervbana. Jag fick känna på den och det var som en tråd. Vad som hände när hon fick sin hovböld så hade hon även slagit på sig själv på senan. Hovbölden gjorde ondare än skadan på senan. När sen hovbölden blev bättre kände hon att det gjorde ont i frambetet också och senan svällde. Hon måste ha busat runt ordentligt i hagen. Kanske  blivit rädd för något?
 
Hon var pigg och jättefin när jag red. Nu när hon hade alla skor valde jag ridbanans spår som var det hårdaste platsen. Det blev skitt 15 minuter och sen skrittgymnastik med skänkelvikningar på diagonalen. Travade sen några långsidor och hon kändes kanon. Provade det nya skarpa bettet som jag fått på henne. Hon blev lite nervös och gick och gäspade först. Sen började hon leka med bettet och accepterade det. Hon litade på att jag hade en väldigt mjuk hand, extra mjuk i dag naturligtvis. Red mest på rösten och vikthjälper så jag inte behövde ta i henne. 
 
MARION fick också jobba på banan. Även med henne höll jag mest till på spåret. Varierade formen och nu går hon gärna i den höga formen med nacken som högsta punkt. Red öppnor i alla tre gångarter. Idag hade jag det allra snällaste bettet på henne. Hon stretade emot i början men jag var konsekvent och stannade direkt och bara höll tills hon lossnade. Det gick bättre och bättre tillslut gav hon med sig och tuggade fint på bettet i stället för att hålla emot. 
 
I morgon bitti rider jag dem igen på banan på morgonen. Sen vaccineras de och får vila på fredag. På lördag börjar Malin skritta Attriana igen. Jag kommer att stanna i stugan några dagar igen. Blev sjukskriven idag till den 12 augusti. Läkaren lyssnade på lungorna och de var inte helt OK, så lite havsluft blir nog bra. 
 

 

Onsdagen den 11 juli 2012 kl. 21:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vattensjukt

 Onsdag den 11 juli 2012 regn som vanligt 15 grader

 

I morse var jag till min husläkare och är nu sjukskriven till den 12 augusti i väntan på rehabilitering på Akademiska sjukhuset. Tyvärr lät det inte bra i lungorna när han lyssnade. Kanske är det därför som jag är så trött? Jag mår bäst utomhus och nu när det regnar hela tiden är jag nog inomhus för mycket vilket jag vet inte bra för mig, lite jobbigt! Puh! Nu börjar det snart likna en sjukblogg i stället för seriös hästblogg.
 
Men, jag kom hem sent från stugan igår och red sen båda hästarna sent på kvällen. Det hann bli mörkt och det var tungt och blött överallt så jag fick anpassa ridningen.
 
ATTRIANA som fortfarande saknar en sko skulle jag skritta på vallen. Där var det vattensjukt och egentligen för mjukt för hennes senor. Jag gjorde så att jag skrittade runt 15 min och tränade sen styrka 5 min. Styrketräningen bestod av tre steg halt o.s.v. Hon blev lite uppjagad av det så jag avslutade i låg form på åttvolt. Har inte hört något från hovslagaren än så idag får jag leta rätt på en gammal sko och sätta på henne. Hon ska ut på lite roligare skritturer nu.
 
MARION red jag på en skogsväg bakom huset. Den var igenväxt som en djungel ibland såg vi inte vad vägen var? Men det blev även här styrketräning på vägen hem genom tre steg halt o.s.v. som gick över till ryggningar, halva steg i skritt och sen halva steg i trav. Mysigt i grönskan var det och Marion var pigg och glad. 
 

 

Onsdagen den 11 juli 2012 kl. 10:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Fjordhästens modell

 Det bara regnar och regnar. Tur att man inte tältar eller ska ut på långvandring. Man har det ganska bra innomhus förutom att luftrören skulle behöva lite bättre luft. Sitter i stugan vid vattnet och är jättelat. Sover mycket och försöker samla lite mer krafter. Hästarna rids hemma så jag behöver inte ha dåligt samvete.

Greta och jag går promenader när vi inte sover. Nu har hon lärt sig att öppna dörren här också så hon kan gå in och ut som hon vill. Smart och klok är hon verkligen.

Har satt in en bild i galleriet på urtypen av fjordhäst, Rosendalsborken född 1863. Fjordhästen var från början en lätt häst med litet vackert huvud. I början på 1900 talet fick man ersättning för arbetshästar som man visade på premieringar. Därför tog man in de grövre hästarna i Sverige som skulle användas som arbetshästar i jordbruket.

Eftersom hästarna används mer som ridhästar nu arbetar man för att avla på den ursprungliga hästmodellen även om en del vill ha kvar den lite kraftigare typen.  

 

Måndagen den 9 juli 2012 kl. 17:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Konstigt bett?

 Söndag den 8 juli regn 20 grader

 

Så underbart det är att titta ut på regent när man har fått in allt hö. I år hängde allt på en vecka. Förra söndagen slog vi det första. I går kväll fick vi in det sista som grannen inte kunde ta. Det blev 8,3 ton och över 10000 småbalar som vi staplat in på skullen. En stor det av det är mineral-hö. Det är extra bra till hästar då det är mer mineraler och mindre protein. Det består förutom av Timotej och andra gräs av, svartkämpar, kummin, vitklöver och kärringtand. Det var andra året vi skördade det och det blev väldigt bra. Förra våren var så torr att kärringtanden frodades för mycket. Hela åkern var alldeles gul och det var lite nervöst hur det skulle bli? Nu har gräset tagit sig så jag tror det blir bra i fortsättningen. 
 
Red MARION igår morse och hon var fin. Jag har fått överta flera hästsaker efter Marie min bortgångna syster. I går tog jag ett nytt konstigt bett. Vet inte vad det heter, hon red ofta bettlöst men det här bettet var lite skarpt. Ska försöka leta rätt på vad det heter? När man har ett lite skarpare bett blir hästarna mer uppmärksamma för allt. Jag behövde inte använda bettet nästan alls så hon tog emot det och tuggade fint på det. Bakbenen fick jag dock mata på lite. Det blev ett kort pass med styrkearbete på vallen. Öppna i galopp på en lång raksträcka. Vändningar på liten fyrkant i galopp. I vänster galopp tog det ordentligt och jag lade in mikro pausar. 
 
ATTRIANA skrittar på som vanligt, nu på vallen. ISABELLA myser som pensionär i hagen tjock och fin. 
 

 

Söndagen den 8 juli 2012 kl. 10:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Form, muskelgrupper?

 Torsdag den 5 juli 2012 sol 25 grader

 

Hann med ett litet dressyrpass med MARION i morse på den slagna fina vallen. Det är det underbaraste som finns att rida på en vall och testa lite nya saker utan att ha en tävling eller uppvisning framför sig.
Lekte lite med formen. Skrittprogrammet i låg form och sen i hög form. Vilken skillnad det var. Först ville hon inte alls jobba i den höga formen. Sen var det stor skillnad på vänster och höger. I vänster öppna och sluta började hon klappra med läpparna och sen ville hon hellre piaffera. Till höger var det inte alls så? Red allt i låg form igen och sen i hög igen och det blev samma sak i den höga? Det kan inte ha med bakben eller bog att göra. Det måste vara andra muskel grupper som jag kom åt? Tänk vilken stenålder dressyren är fortfarande. Tyvärr finns inge pengarna till forskning. Det skulle vara så intressant att veta exakt vilka muskelgrupper man kommer åt vid respektive form och rörelse?
 
I galoppen jobbade vi med tempoväxlingar där hon fick gå lite längre än vanligt i den riktigt samlande galoppen. Hon blev lite svettig.
ATTRIANA som Malin sätter igång har varit lite stökig på grund av mycket broms och traktorer. Piaff, passage och galopp på stället är inte vad vi vill när hon ska skrittas igång. Men det ser ut att gå bra i alla fall. Ren och fin i benen och glad och pigg att få jobba igen. Malin är duktig och modig i mina ögon. Det är svårt när man inte får ta i en häst som vill dra iväg. Men hon fixar det. 
 
Den ny/gamla pressen gick sönder direkt på morgonen. Fick dra ihop hö med högaffel och sen pressa med den gamla. Fick i alla fall ihop 834 kg. Risk för regn i morgon och fem ton ligger på slag!!! Tur att vi har så vi klarar oss redan eftersom det är mycket hö kvar sen förra året. Om det är fint väder i morgon blir det en tuff dag.
 

 

Torsdagen den 5 juli 2012 kl. 22:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 Onsdag den 4 juli 2012 sol/moln 24 grader

 

Nu är det bara hö som gäller. Allt slagit och idag börjar vi köra in. På fredag blir nästa gång. Den nya slåttermaskinen har varit fantastiskt bra. Förr om åren slog vi 1/2 ha per dag med slåtterbalken. Nu tog några timmar att slå 4 ha. Idag ska vi testa den nya höpressen hoppas att den är snabbare än vår gamla? Jag kommer inte att hantera hö´t på grund av min försvårande astma men jag hoppas kunna sitta i traktorn och pressa. Hoppas det inte blir för skumpigt för magen värker fortfarande. Svullen och ser ut som om jag ska föda närsomhelst. 
 
Ridningen lämnar jag till Malin och Anna. Igår red Annas 2 åriga Sigge, MARION. Roligt att ha en så snäll häst som alla kan rida. Malin sätter igång ATTRIANA och ökar på skrittarbetet lite varje dag. 
 

 

Onsdagen den 4 juli 2012 kl. 10:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

sjuk

 Vaknade i morse av magont, det har hållit i sig hela dagen. Tillstött feber och allmäntillståndet är kass. Sover mest! Undrar vad det är? Troligtvis har det varit lite för mycket den senaste tiden. Hoppas bara det går över snart?

Kommer det att hålla i sig så kommer jag defenitivt inte att kunna ta in hö som vi slog igår, satan!!!  Det är jag som brukar sitta i traktorn och pressa. 


Min snälla man har varit ute och plockat smultron till mig. Det kanske hjälper. Greta vovven lämnar mig inte utan är vid min sida hela tiden. När jag vaknar upp kommer hon direkt och lägger sig på mig. Hon är för söt och tillgiven. 

 

Måndagen den 2 juli 2012 kl. 17:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Attriana igång

 Lördag den 30 juni 2012 regn 12 mm/sol 22 grader

 

Igår hade jag en mysig uteritt med MARION. Hon imponerade verkligen på mig. Vi kom vid sidan av en hövall där de höll på att plasta in hö. Precis när vi var bakom några granar satt inplastnings-mekaniken igång. Det lät jättehögt och konstigt? Först kunde jag inte förstå vad det var. Men fantastiska Marion var helt lugn. Hade jag suttit på ATTRIANA hade jag nog suttit i trädtoppen.

 

Idag testade jag tipsen från tidningen ridsport vad gäller skrittarbete. Red på fyrkanten och växlade om med framdelsvändningar och bakdelsvändningar. Det var roligt och förtydligade verkligen skillnaden. Jätte bra ur pedagogisk synpunkt. Minskade sen en volt så långt att det gick att göra en bakdelsvändning, rätt OK övning, både lösgörande och samlande.

Banan var tung och blöt så hon fick kämpa på i galoppen. Gjorde inga konstigheter och red med sidepullen. Den går utmärkt att ha när man ska jobba dem i låg form. Lite svårare i den höga. Hon var inte speciellt framåt. Det berodde på att hon fått för mycket gräs dagen innan. Det kändes som om hon skulle behöva hosta ut. Nu ville jag inte pressa henne för mycket med galopp då banan var tung.

 

Attriana är äntligen igång, sedvanlig igångsättning. Skritt 5 minuter i går och 10 minuter idag. I morgon 15 minuter, o.s.v.

Resten av dagen gick åt till att skura stallet. Det kändes skönt att få komma igång och jobba idag. Igår var jag totalt slut efter möte med personalenheten på SLU. Det mest skrämmande är en man först ger sig ut för att vara en mysig person och sen förvandlas till en person helt utan hjärta. Dr Jekel och Mr Hyde verkligen. Det är märkligt att personer som får lite makt inte kan klara av situationen? Vi kom i alla fall fram till att jag ska rehabiliteras får att kunna komma tillbaka till arbetsplatsen. Nu trodde jag rehabilitering var att man skulle blir friskare. Det visar sig att jag förmodligen kommer att få arbeta med gasmask på. Det låter fruktansvärt, inte kunna prata ordentligt inte kunna fika????? Allt detta bara för att min chef inte vill betala mina resterande fem månader á 100 000 

 

Söndagen den 1 juli 2012 kl. 09:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.