Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Midsommar

 Torsdag den 21 juni 2012 sol 20 grader

 

I går var ingen bra dag. Jag var med två dagars varsel tvungen att ta beslut om jag skulle acceptera åtta månaders tjänstebefrielse. Problemet är att det blir fem månader kvar till min pension. Jag är besviken på SLU som inte kunde ge mig tjänstebefrielse även de sista månaderna av min 40 åriga tjänstgöring. Jag har fått betala dyrt med min dåliga hälsa i dåliga arbetslokaler som gör att jag har problem med andningen och får astmaproblem av damm, rök osv. Som tur är så är jag inte allergisk. Jag satt hela dagen i samtal med div. myndigheter och mådde inte så bra.
Inte förrän vid 22 tiden gick jag ut och red när jag var på bättre humör. Man ska aldrig rida om man inte mår bra. Hästen ska få de bästa förutsättningarna.
 
MARION var lite piggare nu när det var lite kyligare. Hon verkar tycka om programmet som jag håller på att öva in. Hon har lärt sig det nu och vet hela tiden hur och vart hon ska gå. Den sista galoppen är jag inte riktigt nöjd med. Hinner bara med en galopp. Men jag gör den i öppna, volt och sluta. Borde kanske rida den kortare så jag hinner även den andra galoppen? Har några dagar till på mig. Slutorna på medellinjen blir bra, rider dem bara några steg åt varje håll. Det blir en kul rörelse. Marion känns väldigt mjuk när jag gör det. Tänkte även visa upp böjning.
 
Tyvärr, så måste jag nog klippa henne igen. När det är varmt blir hon väldigt slö. Svarar inte ens på skänkelhjälperna. Men jag måste hålla igång henne. Förra sommaren lät jag henne vila mer och hon fick äta gräs. Vi denna tid förra året stod hon bara och flåsade och mådde riktigt dåligt.  Det var inte tal om att rida henne. Hon orkade knappast med sig själv, Jag var verkligen orolig om hon skulle överleva sommaren. Därför måste jag tyvärr jaga på henne i arbete i år och hon får gå i en hagen med lite gräs. Däremot får hon i stället lite hö. Det verkar hon må bra av. Hon har inte ens fått sitt sommar eksem än. Hon som brukar vara så påverkad. Däremot så har Isabella börjat klia som går på gräs. Hon har annars blivit bättre de senaste åren. Jag är starkt benägen att tro att gräset har sin roll i det hela. 
Nu har vi åkt till stugan och Marion har fått varit ute på en tur med Malin, hoppas att det gick bra. I morgon är det midsommarafton och hästarna går ute i sina hagar och mår gott. Vårt jobb är bara flughuvor av på natten och på under dagen. 
 
Jag önskar alla en trevlig midsommar! 
 

 

Torsdagen den 21 juni 2012 kl. 23:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.