Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Filmstjärnor som äntligen förstått ridningen svåra konst!

 Onsdag den 6 juni 2012 (nationaldagen) sol/regn 16 grader

 

Ibland blir det inte som man har planerat. Igår ringde ordförande i vår ridklubb och bad mig visa upp MARION som reklam för Dressyrfestivalen. Det är Heby kommun som anordnar ”Fest i Heby” en vecka i juni. Olika föreningar och gårdar visar upp sig. Dressyrfestivalen är vår grej tillsammans med en pay and jump. Nu ska en filmsnutt från olika aktiviteter rulla på ”Fest i Hebys” hemsida.  Så vi fick bli filmstjärnor idag.
 
Jag tog min svarta sombrerohatt, svarta cape och solglasögon. Marion fick svarta benlinor. Musiken jag red till var Lou Rega, häftig gangstermusik. Det blev lite stressigt att sätta ihop allting och få Marion att glänsa utan att hinna tvätta henne. Tack för handkräm på hovarna och pälsglans i svansen. Jag red där det var som vackrast ljus i hagen med gula blommor på marken och gröna skira träd runt om. Trots att underlaget var tungt och blött jobbade Marion på så fint. Stilla mjuk fin galopp och kort trav emellanåt. Levaderna duggade tätt! Det vill hon alltid visa upp. Piaffen blev tam. 
 
Sen så har jag äntligen förstått ett snäpp till av dressyrens svåra konst. Nu tror jag att jag förstått. Det är att hästarna blir fantasiska när nacken är den högsta punkten, inte kotorna bakom nacken som är det vanligaste som man ser. Det känns stort och hedrande att fått denna kunskap tack vare Christian Carde. En kunskap som man visserligen alltid vetat om men inte riktigt förstått vägen dit.
 
ATTRIANA är ohalt så jag hoppas hovbölden är på väg att läkas. Hon får gå i en liten hage tre gånger om dagen och då får hon även mockat och fint i sin box. Vi slår gräs till henne med mycket vatten i så det blir lite blött i boxen. Men hon är roligt hon vill hela tiden gärna in till boxen igen. Veterinären kommer i morgon och ska ta bort gipset och plasta in hoven? Vad det nu innebär? Hoppas att jag får släpp ut henne till den andra sen. 
 

 

Onsdagen den 6 juni 2012 kl. 22:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.