Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Öppna med bakdelen utåt

 Fredag den 1 juni 2012 regn 10 grader, ruskväder

 

Även idag hade jag tur att få rida när det var uppehåll. MARION var fin redan från första stund. Det gör mig alltid så förvånad hur gårdagens ridpass finns kvar i kroppen på hästarna. Viktigt att tänka på när man ska tävla eller ha en uppvisning.
 
Red henne på kandaret idag mest för att variera bettslingen. Låter alltid stångtygeln vara glidande i handen om den inte behövs. Hon var kort i kroppen, satt ihop och jobbade med hela kroppen. Start och stopp var det inga problem med. Vid några tillfällen när jag gick från galopp till trav lade hon sig i handen. Jag upprepade gårdagens procedur och löste problemet. En ny övning som jag lagt till och som om det känns att hästen blir fin av är. Rider öppna efter långsidorna, lite innanför spåret och flyttar ut bakdelen men är noga med att hon har kvar ställningen. 
Red henne mycket i galopp. Minskade volterna i galopp och ökade i skänkelvikning. Minskningen i hög form och ökningen i låg form. Till höger kom vi in långt på volten och hon jobbade på i piruettgalopp. Till vänster orkade hon inte lika mycket.
 
ATTRIANA ville inte stå på höger ben i morse igen. Hovbölden som vi väntar på trodde jag hade kommit. Kratsade hovarna och upptäckte en sten i höger hov som tryckte på sulan nära där hon haft ont. Stackaren den har hon haft hela natten. Tänkte inte på att kratsa hovarna i går kväll. Så typiskt, det är ju inte ofta det fastnar stenar i hovarna. Idag är sista dagen hon får smärtlindring. Ska bli spännande hur det utvecklar sig. 
 
I morgon är jag vid stugan och närvar när tomten bredvid ska säljas. Hoppas att det blir en bra granne. Skulle varit roligt om någon bekant kunde köpa tomten. Priset är dock satt till 890 000 kr. Då måste man höja upp marken och riva en stuga som står där. Slutsumman blir nog ganska stor. Vilken tur jag har som har min stuga på en sån fin plats. 
Marion ska ut i skogen i morgon och på söndag går hon lektion. Sen är det förberedelser för tävlingen den 10 juni. 
 

 

Fredagen den 1 juni 2012 kl. 15:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.