Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Finadyne

 Onsdag den 30 maj 2012 halvsol/regn  15 grader

 

Ganska skönt att inte sätta igång att jobba hästarna direkt på morgonen. ATTRIANA är ohalt med Finadyne. Det ska hon ha i fyra dagar. Tror inte att det är hovbensbrott då hon reagerar så bra på smärtlindringen. Ingen feber hittills heller. Hon går med Isabella och äter gräs på dagarna och är inne på nätterna. Det är verkligen ovant för mig att ha en häst som inte går att rida. Jag har haft hästar sen 1973 och i stort sett har de gått alla ”jobbdagar”. Ibland har jag nästan önskat att de skulle bli lite ömma i fötterna lite grann så jag skulle få vila. Så nu blev det i alla fall lite vila för mig. MARION är dock igång som vanligt.
 
Det blev ett bra dressyrpass med MARION i går. Jobbade henne i den höga formen med aktiva bakben. Något som hon tycker är svårt är ökningarna i mellantrav då hon vill bli låg. Det jobbade jag med genom att göra tempoväxlingar som successivt blev mer och mer. Från riktigt korta steg till långa steg. Hon tycker det är svårt men roligt. Galoppen är super! Där går det att korta och länga lättare. 
 
Idag rider jag ut med henne på en lägre tur. Hon får gå med de andra i hagen halva dagar med betesreduserare på stackaren! Jag har nu tagit bort försäkringen på ISABELLA, hon är 27 år och rids inte längre. Men hon har ätit upp sig på betet rejält nu, hon var mycket mager innan. När jag har ropat in dem på kvällarna kommer hon i full galopp. Men skulle hon bli riktigt sjuk så får hon avsluta i stället för att utsättas för jobbiga behandlingar. 
 
Hittade en ny fin slinga idag. Tog ej tid med det är en lite längre slinga. Kallar nog den Tolboslingan. Vi har namn på alla slingor som vi rider. Det var lite asfalt, lite travgrusväg, lite skog, lite stening väg och  fin skog på hemvägen. Marion blev lite svettig under sadeln, sket tre gånger, det blev för mycket gräs idag trots betesreduserare. Tänk den lilla gullungen skiter alltid i skogen innan vi kommer ut på en större väg. Så bekvämt för mig att ha en sådan klok häst. Dressyr med henne i morgon med mycket galoppjobb för att få upp magen lite.
 

 

Onsdagen den 30 maj 2012 kl. 18:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.