Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

LB på 78,6% och stengalla

 Måndag den 28 maj 2012 moln 15 grader

 

Lilla fina Cornelia red i går sin D ponny Boogi i LB på 78,6%!!!!! Det måste vara något av ett rekord i den klassen! STORT GRATTIS Cornelia!!! Boogi var hos tidigare ägaren i stort sett oridbar. Han stod på bakbenen och ville ingenting. Han gick under beteckningen ”Monsterhästen”. Det var en känd och duktig ryttare han stod hos men vi har ännu duktigare ryttare i Uppsala. Vad ska det månne bli av den duktiga ryttarinnan? Till råga på allt är hennes syster lika duktig och ska rida SM i Augusti. De har ridit för mig redan som små så jag känner så starkt för dem och är oerhört stolt!  De har heller aldrig fått några ”färdiga” hästar utan jobbat fram dem själva.
 
Kom hem från stugan i lördagskväll. Malin hade jobbat ATTRIANA ute i skogen och på banan. Hon hade varit snäll och duktig. MARION hade inte gått tyvärr så vid 23 tiden på kvällen var jag ut med henne. Efter vistelse vid vattnet är man alltid så trött när man kommer hem. Så efter att vi ätit bara somnade jag. Vaknade upp framför TV,n vid 23 tiden, så då var det bara att palla sig ut och jobba med Marion. Det är jätteviktigt att hästarna rör på sig nu när det fortfarande är nytt med gräset. Jag är alltid rädd för fång. Men att rida i den situationen jag befann mig i var lite överkurs så jag släppte henne på ridbanan. Efter uppvärmning jobbade hon i galopp i en åttvolt. Hon tyckte att det var roligt! Det blev riktiga rusningar och lite bocksprång. Jag piggnade till också i den härliga luften så mycket att jag kunde se Loreen vinna melodifestivalen. 
 
ATTRIANA red jag på morgon sen. Hon var nästan lite loj eftersom de går ute i lösdriften nu. Men jag jobbade med att få de snabba korta stegen och då vaknade hon till. Det blev grundridning och form arbete.  Hon kändes fin. Tyvärr byttes det ut mot en halt häst i morse. Hon hade svårt att stödja på höger bak. Veterinären kom på eftermiddagen och kunde konstatera att det var en stengalla. Förhoppningsvis ska det gå över på några dagar med lite medicin. OM! Det inte gör det kan det vara brott på hovbenet. Det får vi verkligen hoppas att det inte är. Vad som hände var att det kom en svärm med knott igår vid 19 tiden. Attriana blev helt tokig och sprang fram och tillbaks mellan stallet och betet i väldigt hög fart några gånger. Något hände då!
 
I natt tar jag in alla hästarna så slipper hon stå ensam i stallet. I morgon släpper jag ut henne på gräs under dagen.
 
Meningen var att jag skulle rida MARION idag men jag har haft ont i magen hela dagen på grund att detta. Så det kan bli? I morgon skulle hon vila så jag byter dag helt enkelt och rider i morgon bitti i stället. 
 

 

Måndagen den 28 maj 2012 kl. 21:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.