Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Stolt igen över elev som kom 2:a på rikstävling

 Den 20 maj 2012 sol, regn och 20 grader

 

Idag är jag stolt igen.  Min duktiga elev som rider sin Nordsvenska travare var och tävlade på en rikstävling. Fösta dagen var utställning och hästen blev bästa kallblod. Idag var det tävling och i första klassen kom de på andra plats med 66 %. I andra klassen hade de fått missar i skritten bland annat och hamnat precis utanför placering. Men de kommer igen nästa år och jag tycker att de var så duktiga!
 
Intressant clinic igår med Christian Carde. Fransmännen fokuserar mycket på hästens mun, nacke och halsvinkel. Ingen ridning på bogarna. Lärde mig några nya saker…. Han nämnde balans som jag också tycker är så viktig och vill ha med i utbildningsskalan. Men Christian nämnde att det är fyra saker som ska vara i balans. Hästen och ryttaren både i psykisk och i fysisk balans. De är ett bra tankesätt. Byterna ville han att de skulle rida utåtställda på en volt och sen byta i rytm och takt. Det verkade också fungera bra. Vad jag gillar med Christian är att hästarna ska vara lätta i fram men det förutsätter också att de är aktiva i bak. Det gör att hela hästen sitter ihop.  Annars var det tyvärr inte så många bra ryttare som red. Vad som retade mig till bristningsgränsen är att de flesta red lätt på ”fel” sittben. En av de mest grundläggande saker för att få en rak häst! 
Tyvärr var jag dålig i går kväll och kunde inte rida men i morse satt jag upp på ATTRIANA. Jag ska nog vara lite försiktig med henne för hon är lite öm på lårmuskeln på vänster ben och vilar gärna på det. Hon tyckte att det var skönt att få lite liniment där. Men jag testade att rida henne lite högre från början. Hon var lite snopen för den högre formen brukar vi komma till i slutet av passet. Men hon gick fint där med aktiva bakben. Men att variera form, takt och tempo tänker jag inte överge. 
 
Red henne även i förvänd galopp som vanligt. Hon är helsäker i högergaloppen nu, det blev därför lite mer träning i vänstergaloppen men den blir bara bättre och bättre. Avslutade med att testa byte på volt med utåtställd häst som jag ställde om och bytte. Det blev väl sååådäär. Men jag ska definitivt fortsätta med den metoden då jag tror på Christian. Skulle vara roligt att rida för honom igen om han kommer något mer. 
En rolig sak som hände var att vi tittade på en film som han spelat in med sin häst. Han red precis som jag brukar göra. Först gå igenom alla rörelser i skritt, sen samma sak i samlad trav och galopp. Det var så jag red MARION när jag red för honom för ett par år sedan. Jag red upp det själv och han tittade bara på. När jag var klar kom han fram till mig och sa att; Everythings was just perfect!  Inte undra på att han tyckte att det var bra. Det är så han vill att man ska rida.
 
MARION gick lektion med träning av LC program.  Serpentiner är inte så lätt. Hon fick träna på att först bara rida dem med blicken. Sen lade jag till att hon skulle ställa hästen också men inte överge blicken. Slutligen fick hon forma sig i innersidan själv för att få den sista finishen. Det är verkligen mycket man ska tänka på i serpentinridning. Men en bra övning är det både för häst och ryttare. 
 

 

Söndagen den 20 maj 2012 kl. 20:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.