Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Hästens psyke först av allt

 Tisdag den 15 maj 2012 sol 15 grader

 

Oj! Vad tiden rinner iväg nu på våren. Det är som vanligt alldeles för mycket som händer i maj. Men hästarna ska naturligtvis hinnas med för det. De betar lite mer för varje dag nu och jag hoppas kunna släppa dem på lösdriften om en vecka. De äter mindre och mindre av det hö de får i hagen. 
 
Igår tömkörde jag både ATTRIANA och MARION. Alltid en bra introduktion på några kommande dressyrpass. Gjorde det ganska enkelt för dem. Började med skolor och skänkelvikningar längs långsidorna. Jobbade sen på volten med minskningar av volten och övergångar i alla tre gångarter. Det var skillnad på höger och vänster galopp när jag kom till den lilla volten med Attriana. Till vänster hittade hon piruettgaloppen men orkade inte hålla den riktigt. I höger galopp galopperade hon på i lägre form men inte i piruettgalopp, intressant! Den vänstra galoppen är lite starkare på något underligt sätt. 
 
Idag red jag dressyr och de fick jobba med likadana saker förutom att jag red fler byten med Marion. Hon kändes lite grästrött och tjock igen trots att hon inte går med de andra och äter gräs. Tänkte att jag skulle behöva ta det lite lugnare med henne men hon kom igång sen och jobbade på riktigt bra. Det är ju viktigt att hon jobbar med sin stora mage. 
Jobbet idag bestod av träning på en volt. Gjorde samma sak i alla tre gångarter. Började i skritt med först öppna inåt, öppna utåt, sluta inåt, sluta utåt, flyttade ut bakdelen och slutligen böjning. Attriana hade först lite för högt tempo men ändrade inte det utan lät övningen dämpa tempot. Det var duktiga båda två. Red sen några fattningar till galopp från böjning. Attriana förstod inte. Det brukar vara svårt för dem i början för de kan inte komma ifrån och fuska på något sätt. Marion fixar ju det men jag lät bli att traggla med Attriana. Hon hade varit så duktig och krånglat sig egendom alla övningar i galopp utan att stanna eller försöka bryta av galoppen trots att det var svårt. Hästens psykologi går föra allt annat. Det ska bli roligt när hon sen klarar av övningen. Då får jag en riktigt samlad galopp. 
 
Det har regnat mycket och det är lerigt i hagen på sina håll så nu smörjer jag in Attrianas karleder varje dag med mjukgörande kräm. Jättebra i förebyggande för att slippa ev mugg. 
 

 

Tisdagen den 15 maj 2012 kl. 14:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.