Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Attriana fyller 10 år och Marion 21 år idag

 Lördag den 12 maj regn tio grader

 

Hemkommen från Paris igår. Helt slut idag, ligger mest på soffan och äter praliner. Ja, orken tar slut rätt snart så fort man gör något, det är lite sorligt. Men det var det värt den här gången. Paris är en underbar stad. Det var roligt att få visa sonen alla fina byggnader och parker. Lägenheten vi hyrde genom Sembo var som vanligt fin och ren. Vi gick flera km varje dag men åt också mycket så det blev nog plus minus noll på ”fettkontot”. Verseille var sort! Vi promenerade i fyra timmar i parken men såg bara en bråkdel. Så det blir väl att åka tillbaks och se resten en annan gång. Kanske även gå in i slottet, det hann vi inte med.
 
Tänk vilken tur jag hade, råkade sätta på tv´n och det var en uppvisning från Cadre de noir i Saumur. Det var från 2008 och stor publik. Såg tyvärr inte från början men det började med att en man dubbellongerade en häst med yttertömmen bakom rumpan. Den fick hoppa över ett bort och sen över en stol. Stora applåder varje gång. Därefter red en ryttare ett kurprogram som inte var så mycket mer än det vanliga. Hästen gick ur form ibland och tappade takten. Slutligen var det en cadrilj som började pampigt i skritt. De lyfte sina hattar i takt när de kom in. Men sen var det inte hundra procentat samspelt. Jag retade mig på en ryttare som satt i sk. Hängsits, flera av byterna blev jämfota en del hästar piafferade inte riktigt. Har jag blivit en hemskt satkärring tro? Men jag blev faktiskt besviken, hade trott att det skulle vara bättre. Eller har jag bara blivit mer kräsen? Det ska bli spännande på lördag ska jag träffa Christan Carde, en före detta chef för Saumur. Han har varit min hjälte, kommer jag tycka annorlunda om hans träning nu. Sist jag red för honom sa han ju att allt jag gjorde var perfekt! Det kanske inte var så perfekt? För det är det ju i stort sett aldrig. 
 
Mina hästar hade skött sig bra när jag var borta, förutom ATTRIANA som hade sparkat åt Mallin. Hon är lite närvig innan ett ridpass så man får anpassa sig lite efter hennes humör. Ingen skada skedde som tur var. Ja, det är inte någon nybörjarhäst precis. När jag orkade resa mig från soffan för att ta ut Attriana och ISABELLA  till en bättre gräshage var Attriana helt galen! Hon hade mycket bråttom om jag säger så. Då blir hon stor och jag sa till sonen att man ska ju egentligen ha hjälm när man leder hästarna. Idag var det motiverat. Hon var ju bara glad men i alla fall. Till ock med  Isabella taktade ner till hagen. Attriana sprang runt och lättade på frambenen. Då ska  man inte vara nära dem. Jag vill heller inte att de beter sig så vid hanhavande. De ska gå lugnt bredvid med lågt huvud. Men, idag kunde hon bara inte behärska sig. När vi skulle hämta dem efter 20 min var det riktig bus i hagen så jag tog en kedja för nosen på Attriana för första gången. Hon blev som ett lam!!! Egentligen var det lite taskigt för Attriana fyller 10 år idag och Marion 21 år! De ska få morötter ikväll. Tyvärr kunde jag inte bjuda Marion på gräs då hon blir dålig av det.
 
I morgon ska jag tillsammans med kommunen åka på studiebesök till en nyanlagd hästby men ett stort nytt ridhus. Det ska bli spännande hur de kommer att presentera byn. 
 

 

Lördagen den 12 maj 2012 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.