Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Byten

 Fredag den 4 maj 2012 regn 10 grader 

 

Idag fick jag lite hjälp på traven vad gällde ridningen av ATTRIANA. En långtradare passerade på vägen och stod en bit ifrån och lastade timmer. Det hettade till i hennes hjärna men gjorde henne bara mer alert. Hon var fantastisk! Det kändes som vi bara flög fram på ridbanan, därför tänkte jag om och red inte så många övergångar. Den enda riktiga vi gjorde var i trav öppnan då jag saktade av till skritt men behöll öppnan. Hon trampade på som igår med korta steg. Skolor, skänkelvikningar, tempoväxlingar och ökningar allt var perfekt med så små hjälper man bara kan ha. Dagen ”klo” var framåtgripande piaffsteg för första gången uppsutten en hel långsida. Så häftigt det var! Efter den övningen fick jag lägga ner henne på volter ett par minuter men hon lugnade ner sig ganska snart. När jag kom till galoppen ville hon inte, i stället föredrog hon ökning, öppna eller t.o.m. piaff hellre? 
 
Då var jag ju tvungen att få igenom galoppen men jag hade nästan lust att strunta i den för hon var så rolig med sina idéer. Galopperade lite på volten vände igenom volten och bytte galopp på ett litet slarvigt sätt. 
Att jag nu vågade göra ett ”slarvigt” galoppombyte beror på att jag i går kväll tittade på en film jag inte sett tidigare då jag red byten med Marion på vägen upp till gården. Hon gör faktiskt rena byten från höger till vänster, eller var det nu tvärt om? Det har känts bra men jag har inte visat upp dem för någon så jag var lite osäker. Så nu är jag inte orolig för att fel kan sen bli rätt. 
 
MARION red jag byten med hej vilt. Försökte få fram några dubbla byten men det gick väl sådär Med några galoppsteg emellan byter hon så lätt. Jag har tid att fundera på min sits, att inte slänga med skänklarna utan mest använda en axel i stället. Det är roligt! För första gången någonsin gjorde hon också en perfekt övergång från piaff till passage. Passagen kändes super! Hon trampade på under sig och var hög i fram men på tygeln, kanske något över bara. Hästarna var fantasiska idag. Det tar tid att komma så långt med dem. Speciellt med Marion som inte har några förutsättningar för samling över huvud taget. Kul är det att nå resultat!
 
Blev lite fundersam, tittade i två dagböcker från 1963 och 1964. Allt handlade om hästar och lite kärlek. Jag var runt 16 år och bodde nästan på ridskolan i Solna. Skolan var inte så viktig. På sommaren när jag inte var och badade red jag flera hästar om dagen i Furuvik och jobbade även med dem. Tjänade runt 7 kronor om dagen men var lika lycklig för det. Jag har skrivit upp varenda ridlektion jag tagit och vad vi gjorde? Jag ritade upp alla stall med spiltor och skrev hästarnas namn. Nitro, Benita, Zenta o.s.v.
Hur långt har jag kommit idag? Det känns som om jag håller på med samma sak idag, 49 år senare? Snacka om fanatisk! 
 

 

Fredagen den 4 maj 2012 kl. 23:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.