Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ordet OCH! Viktigt

 Torsdag den 3 maj 2012 halvklart 15 grader

 

Äntligen börjar jag få tillbaks krafterna och kan hitta tillbaks till den röda tråden i träningen med hästarna. Tankarna och idéerna börjar komma tillbaks, det som är stommen i hela arbetet.
 
Idag jobbade jag med övergångar och hade kandaret på för att få lite mer precision. Den första övergången i skritt var på en liten åttvolt. Ju mindre cirklarna är desto svårare blir övergången. De är smidiga båda två så det gick bra. Den övriga uppvärmningen var lite varierad med hästarna. MARION fick jag träna fartkontroll med. Hon börjar lägga på hullet igen och då blir det lite jobbigare att arbeta. ATTRIANA var fin och lyssnade till små hjälper. Jag märkte att hon tyckte om när jag mjuknade i innerarmen vid galoppfattningarna. Det är något jag inte får glömma bort. Jag kom på idag att jag alltid ska säga OCH framför orden jag säger  till hästarna. Det blir som en halvhalt och jag kan då bättre förbereda dem för kommandoordet. Tanken idag gick också till att det är bara att jobba till framgång som gäller man kan inte forcera fram framgång. Forceringen har jag sett både i den akademiska ridningen likväl som i den moderna sportridningen, tyvärr. 
 
Själva jobbet idag var på mittvolten. Började med övergångar från skritt till halt, sen trav till skritt, trav till halt, trav till halt och ryggning. Samma sak med galoppen. Attriana var jätteduktig på att korta upp de sista stegen före en övergång. Marion tvärstannade, så det fick jag korrigera. För träning skull är det bättre att de trampar upp under sig. Mellan varje ”rörelse” red jag genom volten men inte i låg form som jag brukar utan i en högre arbetsform. I galoppen red jag byte med Marion men med Attriana gick jag ner i skritt efter halva vägen. Svängen blev bra och hon orkade bära sig även i galopp.
 
Allteftersom svårigheten ökade blev hästarna bara bättre och bättre. Traven jag fick efter övningen var underbart schvungfull. Även  galoppen efter övergångarna från ryggning blev mer schvungfull. Det var en härlig känsla. I morgon ska jag fortsätta arbetet och gå vidare till piaff övergångar.
 
En underbar värmande känsla fick jag också när mobilen ringde under ridpasset och blomsteraffären ville komma över med mer blommor. Det var från dessa underbara människor i vår hästförening på Ultuna. Så snällt av dem att tänka på mig!
 
På eftermiddagen var jag till stan och köpte timotej frön till vallen som ska sås in. Kommer att blanda in örtblandningen jag har kvar av till timotejen. Hoppas det blir bra. Just timotej är det godaste hö´t som hästarna gillar. Lätt torkat är det och det blir långa strån om man ska hässja.  
 

 

Torsdagen den 3 maj 2012 kl. 22:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.