Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Olika former

 Onsdag den 2 maj 2012 sol 18 grader

 

Det har ju varit lite turbulens den sista tiden men jag tror att man måste försöka hitta tillbaks till vardagen. Det är det som är så bra när man har djur som man måste ta hand om under vilka omständigheter som hels. Jag känner fortfarande att jag inte har så mycket ork. Efter 100 m öppna med Attriana får jag sendrag och kramp. Lika i båda varven. Attriana är snäll som alltid när jag inte mår så bra. Utom att hon av misstag lyfte frambenet när jag satt på huk och rengjorde hennes karled. Hon råkade smälla till mig på höger ögonbåge så nu har jag en blåtira där. Hoppas den försvinner innan Paris semestern. Det gjorde jätteont och jag visade det, den underbara hästen böjde sig ner över mig och tröstade. Hon är en riktigt mysig häst trots all flykt hon har i sig.
 
Red en del samlade arbeten med henne. Det är lättare för mig men jobbigare för henne. Jobbade med bakdelsvändningar och sen med piruetter i skritt, trav och galopp. Använde mig bland annat av vändningar på volt. När jag kommer till galoppen krävs balans på bakdelen. Det löser jag genom att rida henne i mycket hög form. Hon får det då lättare i början för att förstå vad hon ska göra och känna sig säkrare. När hon själv känner att hon klarar av det kommer hon att själv sänka sig. 
Att variera formen både i mycket låg och hög är en väg till rätt form så småningom. Det krävs dock känsla för att veta hur man ska göra. Viktigt är att lyssna på hästen. 
 
MARION klarade piruett övningen i galopp riktigt bra. Hon kortar upp stegen och kan hålla balansen själv. Hon fick jobba ett rejält pass och blev bara bättre och bättre. Jag har aldrig sett henne skumma så mycket i munnen tidigare.
Idag går båda hästarna ut i naturen och den härliga solen med Anna och Malin.
 
Julia har gjort det igen, tagit placering på det nationella meetinget i ponny hoppning i Mora. En tredjeplacering med Castillja. Flera placeringar med sina B-ponnyn och nu med sin c-ponny. Mycket starkt gjort! Stort Grattis!!
 

 

Onsdagen den 2 maj 2012 kl. 11:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.