Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Fortbildningskurs för Erik Lette

 Torsdag den 19 april 2012 11 grader halvsol

 

Var i går hela dagen på Solna Ridskola ang. fortbildning för tränare. Kostnaderna vi brukar betala för att ha dessa kurser på Strömsholm brukar vara fyra gånger så dyrt och fyra gånger sämre för det mesta. Så det var bra! God mat fick vi på Scandic hotell. Erik Lette höll i kursen och det var roligt och givande att lyssna på honom och hans enorma erfarenhet utifrån Europa. Mycket det han säger är lite gammalmodigt kan man tycka men det mesta kan appliceras på dagens ridning. Har tog på sig att vara ansvarig för utbildningsskalan. Jag tog till ordet och frågade om inte balans skulle vara med? Svarslös är han aldrig och sa att balans ingick i kontakt? Men under hela dagen sen vet jag inte hur många gånger ordet balans användes. Så det är nog så, ordet balans ska vara med och  liksom många av de andra orden följa med utbildningen hela vägen.
 
Vi fick sen titta på olika ekipage från Grand Prix till en 6 åring. Hans träningar är annorlunda uppbyggda mot mina men jag gillar i alla fall hans upplägg. Det är mjukt och harmoniskt. Om någon inte fungerar gör man bara om och lägger inte så stor vikt vid det. Han betonar enkelheten.  Grand Prix ryttaren red väldigt fina byten. Då jag känner henne lite sen tidigare pratade jag med henne och vi kom överens om att hon ska rida byterna med Attriana i sommar. Hoppas vi kan genomföra det.
 
I går hade ATTRIANA varit ute med sin Malin själv i skogen. Ock det var som det varit tidigare, hon är lugnare utan någon annan häst med. Kostig häst det där. Idag var hon jättefin, inga spänningar. Red lite som inspirationen gett mig från igår. Jobbade igenom hörnen ordentligt. Som man ska med halvhalt och uppfångade av yttertygeln ur hörnen. Red även lite volter med rak häst. Enl. Erik dyker de inte lika lätt då. Det gick bra men mina hästar dyker inte i alla fall nu mer. Sen blev det mycket att bara rida på. I traven var Attriana underbar. Kortade och längde henne och hon är så elastisk nu. Men, galoppen är jobbig både för henne och mig. Hade glömt mitt njurbälte och jag orkar inte hålla henne med magen. Det blir i stället att hon lägger sig lite i handen. Stackars häst! Sån svag matte hon har. Red några enkla byten och försökte jobba med mig själv. Var helt slut och flåsig. I morgon blir det lungkliniken, hoppas jag får medicin för andningsproblemen. 
 
MARION var lättriden som vanligt. Hon är lättare att rida i galopp än i trav. Galoppen är fin nu och det blev ungefär samma ridning som med Attriana. När jag tittade på henne i hagen blev jag mäkta stolt. Hon ser så musklad och fin ut. Saker har verkligen hänt med henne. 
Idag använde jag de snälla bettet. I morgon lite tuffare träning med kandar och därmed lite mer finlir. 
 
Tyvärr gick det inte bra för min syster och hennes operation. Hon har fått mer cancer i magen och de kan nu inte göra något mer. Hon vill inte till hospice utan vill vårdas hemma. Det känns tungt och tråkigt.
 

 

Torsdagen den 19 april 2012 kl. 18:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.