Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Maskanalys

Det har varit roligt att analyser hästarna träck med bra mikroskåp. Kul att tiita på äggen och den här gången gjorde jag en odling också.

 Ingen avmaskning i år heller. 500 äg och bara några enskaka maskar.  

 

 

Söndagen den 15 april 2012 kl. 18:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Börjar förstå dressyrens svåra konst!

 Söndag den 15 april 2012 sol/regn 10 grader

 

Igår vaknade man till snöstorm idag varmt och skönt väder. På eftermiddagen igår blev det finare väder så ridningen fick bli då. Hade en härlig skogstur med MARION. Hon var pigg! ATTRIANA tog jag på banan. Gjorde lite samma slags jobb som dagen innan. Kortade galoppen på volten. Det var inga problem hon hade smält vad jag ville. Hon kändes fin! Tyvärr glömde jag att sätta på mig njurbältet och jag känner att det är stor skillnad. 
 
Idag red jag igenom MSB:1 med Marion. Jag har tävlat det programmet tidigare och kom faktiskt ihåg det efter en snabb påläsning. Det är det MSV programmet som är på 40 meters bana. Föredrar det så jag kan träna på banan hemma. Allt gick ganska bra förutom skrittpiruetten till vänster. Hon envisades med att flytta ut höger bakben. När jag gjorde den på andra ställen på banan gjorde hon det perfekt men där det ska vara i programmet envisades hon. Jag blev lite frustrerade på henne. Annars var hon som vanlig idag inte som i fredags när hon var gudomlig. Förstår fortfarande inte hur hon kunde vara sååå fin. Får nog aldrig uppleva det igen? Jag börjar äntligen komma underfund med hur Marion fungerar i programridning. Hon latar till sig och blir springig rätt vad det är. Men man får inte ta henne i mun! Därför har jag alltid upplevt henne så svår. Tänk! Jag har tränat henne för så många potentater. Dyra utländska tränare och bra svenska tränare men ingen har faktiskt kunna hjälpa mig att rida henne. Men nu har jag kommit på det själv. Det är de där korta stegen jag måste ha för att sätta henne i balans. Det var så tydligt idag i programmet. Rätt som det var kom de långa stegen och hon la sig i bettet. Det är ren lathet, helt enkelt! Nu kunde jag korrigera det och då blev hon så fin och lätt. Men det måste bli mer automatik  i gången. Det ska bli spännande att följa upp det och jag ska satsa på att tävla henne i MSVB. Bytena är inte helt rena men hon byter så lätt. Kanske kan jag få bort det där skritt steget emellan också. Det går så snabbt så man märker det inte själv men jag har sett det på film. Målet är också att jag ska sätta henne i en form med rätt stegländ och tempo. Där ska hon gå tills jag sagt något annat. Så lätt ska det kännas att rida. Man får vara lite bestämdare mot hästen och sen göra ingenting. Jag kanske lär mig att rida så småningom, kanske? Det är jätteviktigt att vara ödmjuk inför den svåra uppgiften. 
 
Paulina hade i alla fall lyckats med att rida ihop 63.9% i sin medelsvåra B. Två poäng till kvalgränsen. SM i augusti hägrar. De är så duktiga så jag har stora förhoppningar. 
 
Attriana gick cavaletti och hoppning idag med Malin. Hon hade satt upp ett krysshinder men hästen hade smitit på sidan. Hon kom upp här och var frustrerad. Attriana försöker skoja med henne. Men med ett hämtat spö i stallet och nedlagt hinder kom de över. Det kommer säkert att gå bra senare.
 
Själv tog jag en lång promenad för att leta rätt på ett vindskydd uppe på mossen. Men gick naturligtvis helt vilse. Gick till vänster mot mossen genom skogen men hamnade långt till höger i en annan by. Det blev bra motion för jag hittade till slut till bilen. När jag skulle köra ut från markvägen hade någon stängt bommen. Jättekul! Där stod jag som ett fån.
 
Men med hjälp av ägaren till markvägen fick jag hjälp ut! Det visade sig att hänglåset var inte tillknäppt. Det gäller att inte ge upp, jag ska ut igen och försöka hitta vägen till vindskyddet. Red dit för 10 år sen och det är jättefint där. Men nu har jag försökt två gånger att till fots ta mig dit. Vi åker ofta skidor dit på vintern, det är så fantastiskt! Synd att man inte har kompass på mobilen. Man står på en väg och har ingen aning om man ska gå till vänster eller höger, ganska frustrerande. 
 

 

Söndagen den 15 april 2012 kl. 18:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.