Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marion, Marion, Marion

 Fredag den 13 april 2012 ruggigt väder 4 grader

 

Kul ridning idag. MARION var helt fantastisk! Hon har aldrig gått så bra! Trots att jag red henne med kandar och hon grimaserade ordentligt när jag satt det i munnen på henne. Det var det andra kandaret jag har med lite tjockare bett. Det var dags att smörja det och eftersom jag alltid smörjer mina lädersaker efter varje pass tog jag det helt enkelt. Sen är jag så lat att jag använder samma träns på båda hästarna. Det var ATTRIANA som skulle gå på kandar idag. Tänkte mig ett lätt pass med Marion och att jag skulle vara mycket lätt på handen. Kände direkt när jag kom upp på henne att ryggen var uppe sen i går. Efter skrittjobbet på volt idag med alla rörelser kände jag att hon var hur mjuk som helst. 
 
Travade igång i sakta trav och redan då kom hon fram i passage med undersatt bakdel. Jag bara häpnade. Varierade lite mellan passagen och traven. Red samma rörelser i trav som i skritt på volten och hon fullkomligt dansade fram. Så lätt hon kändes!! Gjorde samma sak i galopp. Det enda som inte fungerade var i höger galopp i vänster varv (förvänd galopp) och öppna och sluta utåt. I andra varvet hade det fungerat men det var väl kanske lite överkurs. Hon försökte men jag märkte att det var lite kämpigt. Gjorde sen inget mer än öste beröm över henne. Start i MSV B igen kanske?
Attriana hade jag jobbet att få henne att galoppera med små korta steg. Där fick jag naturligtvis protester. Svårt sa hon! Ock bröt av och stannade trotsigt. Men efter lite övertalning fixade vi det. Fick jobba med stegen på volt och bara på ett ställe tre gånger. Hon blev lite upphetsad av jobbet och vi fick något luftsprång. Hon gör det så mjukt så jag fixar det. Men jag hade aldrig orkat hålla henne i den här galoppen om jag inte haft njurbältet på. Det gör så stor skillnad för min styrka i ryggen och magen. Jag få en helt annan ridning. Nästan som den gamla unga Anne. 
 
I morgon ska jag fortsatta med samma jobb med Attriana. Marion vågar jag nog inte ens titta på? Nu är jag så rädd om den här Marion. Rider kanske ut? Men det här är naturligtvis resultatet av allt arbete jag lagt ner på henne den sista tiden. Innan har jag aldrig lagt 100% på henne. Men nu märker jag ju att det är hon värd. Snällare häst finns inte! Rumsren är hon nästan också! Synd att man måste kvala till SM för Fjordhästar annars skulle vi kanske vara med där. Men att rida tre kvaltävlingar vet jag inte om jag orkar. Satsar nog hellre på en MSV. Sist jag red det, red jag fel väg två gånger och Marion var så sur på mig att hon inte tittade på mig ens. Men vi kom inte sist i tävlingen för det. Måste bara sätta byterna ordentligt. Idag var även de bra. 
 

 

Fredagen den 13 april 2012 kl. 15:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.