Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ny samlande rörelse

 Lördag påskafton den 7 april 2012 sol kall natt minus 8 plus 4 grader under dagen

 

Började med en promenad med Greta på morgonen. Promenerade längs Vretaån. Var lite nyfiken vad lite mer vatten kunde göra med andningen i min egen lilla forskning. Det var ett mellanting mellan skogen och Dalälven, hm, intressant? 
 
På eftermiddagen var det lite skönare väder och jag red båda hästarna.  Samlade dem redan i skritten med halva steg och ryggningar. ATTRIANA var så söt i de halva stegen jag tänkte på myrsteg när hon tassade fram i jättekorta steg.  MARION har lite mer taktfasta steg. Det glimmar fram på Attriana också, så det kommer. Red även en ny övning i alla fall för Attriana, sidepass. Det är en westernövning med skänkelvikning helt åt sidan. Den är samlande i stället för lösgörande som den vanliga. Enligt westermanér ska man ha en bom mellan fram och bakben. Men det gick bra utan hon var duktig och ifrågasatte inte som hon kan göra med nya övningar. Marion har varit på Westernkurs så hon kan alla de momenten.
I trav kunde jag sitta på dem direkt. De fick jogga i mycket låg form och de gillar det. De blir väldigt avspända. Så jag gick vidare med samlande övningar. Halva steg, öppna, sluta och ökningar på diagonalerna. I galopp jobbade jag med fattningar från skitt. Attriana har lite svår i vänster galopp som hade när hon var ung och vi skulle börja galoppera. Men tar jag det i höger galopp först så går det sen bra i vänster också. Det blev ett riktigt styrkepass. Kunde sen inte låta blir att testa lite byten eftersom hon var så samlad och fin. Red åttvolten och bytte med ett skrittseg. Snart är vi där!
 
Efter att ha jobbat med Marion ett tag kom jag på att hon lurade mig och hade för lång steglängd. Jag fick korta in dem och göra dem mer aktiva och det blev som en ny häst som ”satt ihop”. Även galoppen blev häftigare. Pinade henne lite mer genom att rida öppna i galopp på volten och flyttade ut bakdelen några steg. Det var riktigt jobbigt men hon var duktig och verkade jättenöjd efteråt.
I morgon blir det markarbete så då får de gå framåt lite mer. Det behövs efter dagens samlade arbete.
 

 

Lördagen den 7 april 2012 kl. 22:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.