Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kantig Marion, uppsutten piaff med eget initiativ på Attriana

 Långfredag den 6 april  

 

ATTRIANA var helt underbar idag. Mjuk, lösgjord och jättepigg! Det kan väl inte vara bättre. Hon lyssnade snabbt på hjälperna och bara ville och ville! Provade att sitta på henne lite under uppvärmningen men ryggen var inte klar så det fick bli stå sits i olika rörelser ii stället. Förvänd öppna, sluta och skänkelvikningar. Förvänd galopp och olika storlekar på volter i galopp. Galoppen har verkligen förbättrats. Jämt och fint galopperar hon i samlad galopp. Red tempoväxlingar med ökningar längs med långsidorna och kort galopp på kortsidorna. Oj vad hon tog i med hela kroppen! I traven red jag sen vägen som i MsvA öppna, volt och sluta. Volten är den svåra delen att få den riktigt rund. Bytte var med  ökning på diagonalen. Den sista ökningen  fick hon sträcka ut sig mer än jag brukar låta henne göra, oj vilken ökning! Jag red lätt så jag kände inte hur ryggen var, ville inte störa henne. I galoppen jobbade i på LA med galopp, halvt igenom och förvänd galopp. Det går bra nu, men bättre i höger galopp. När jag skulle förbereda och rida några fattningar från samlad skritt trampade hon själv för första gången med ryttare. Det var så underbart, så explosiv som hon varit tidigare! Ett stort steg framåt. Hon var så nöjd med den förvända galoppen att hon föreslog att avsluta efter det och jag var väldigt trött idag också så vi gick på hennes linje.  
 
MARION var lite kantigare idag. Det berodde på att jag red henne på kandaret. Hade haft det tidigare på Attriana idag och det fick bli samma bett helt enkelt. Eftersom jag alltid smörjer in tränset efter varje gång är det praktiskt att ha lika på dem. Det intressanta var att känna skillnaden på Marion. Det sätter sig i bakbenen direkt med ett skarpare bett trots att jag nästan inte tar i det. Jag måste säga att jag blir mer och mer emot skarpa bett. Det är vad jag tycker illa om i westernridning och barockridning. Även om tyglarna hänger så vet hästarna vad det innebär. Det syns på blicken på dem. Red mycket galopparbete som vanligt. Tempoväxlade och gjorde många övergångar trav/galopp. Hon är fantasiskt på att fatta galopp från skritt, hon lyfter direkt i galopp från sittande ställning. Provade lite olika sätt att byta galopp, på åttvolt, från förvänd gallopp, från öppna men ställd utåt i volten. Ibland gick det bra ibland inte så bra ungerför som vanligt. 
 
Isabella är busig i hagen och håller koll på Attriana vad hon får och inte får i hagen. Tur att hon inte längre har skor. Roligt att hon är så pigg den gamla hästen. Paulina varit och tävlat medelsvår B idag på 58 % med lite missar men bra ändå. Jessika från klubben är i Grums och tävlar nationell ponny och ligger på 63 % och en fjärdeplats just nu. De är duktiga ungdomarna! Skönt att vara hemma själv och följa resultaten på equipe online. 
 

 

Fredagen den 6 april 2012 kl. 18:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.