Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Busig Attriana

 Torsdag den 5 april skärtorsdag, 2012 sol blåst ca 7 grader

 

Idag fick jag reparera ATTRIANA. Hon hade levt bus med medryttaren igår på uteritten och det satt kvar i kroppen på henne. Jag är lite besviken att hon betett sig illa. Men jag tror att anledningen var att de kom vid 18 tiden när hästarna skulle in och få mat, så hon var riktigt sur och hungrig helt enkelt. Hon har ju temerarament den damen. Jag lade nog 30 minuters skrittarbete för att få henne mjuk i kroppen och släppa på spänningarna. Det kändes som om hon var halt på alla fyra. Men som tur var blev hon jättefin och som vanlig igen. Nu förstod jag ännu mer hur viktigt det är med lösgjordheten. Skulle man börja jobba en så spänd häst skulle den aldrig hålla i längden. Det blev sen bara lätta vägar i trav och galopp. Jag red lätt idag för att underlätta för henne. I galoppen blev det ståsits med lätta vägar och förvänd galopp. Hon var lite stingslig fortfarande med små ryck och låtsas rädsla. Råkade komma åt henne med sporren i galoppen och hon drog direkt. Så det fanns kvar i kroppen. Så här besvärlig har hon inte varit sen hon var riktigt ung, då bus kunde sitta kvar i kroppen i flera dagar. Hon är som hon är. Medryttare hade klarat av henne jättefint och det är jag stolt över. 
 
Misstänkte att MARION inte hade jobbat lika mycket igår så henne red jag lite hårdare. Hon var lösgjord och fin från börja och det blev mycket galopparbete. Tränade tempokontroll och den samlade galoppen höll hon bra. Tanken gick att hur sätter jag ihop centrerad ridning med tempokontroll och akademisk ridning? Jag jobbar ju med en mix. Jag kom fram till att centrerad ridning har jag för följsamheten och känslan. Det är bra att veta hur min kropp påverkar hästen och hur jag kan påverka hästen. Tempokontrollen ligger nära det akademiska att låta hästen vara ifred så mycket som möjligt mellan hjälperna. Provade idag att rida tempoväxlingar med min sits eller tempokontroll? Jag valde i det här fallet tempokontroll, det är så enkelt och Marion verkade gilla det bäst. Men det är intressanta iakttagelser. 
 
Själv var jag helt slut när jag red Attriana, det svartnade för ögonen igen och jag var skakig í hela kroppen. Det kan man ju också fundera på vad det beror på. Tror jag kom på det, jag red lätt idag och det är mer ansträngande för flåset. Det är inget man märker när man är helt frisk. Men kul att veta att det är lite jobbigt trots allt. Sen galopperade jag ju också mycket i ståsits och fick mycket luft i mig. Men otäckt är det. Under två dagar har jag tagit långa promenader längs fina Dalälven som vi har här. Jag har kunnat gå riktigt snabbt utan att flåsa ett dugg, kondition har jag nämligen och jag tror det är vattnet och fukten som gör att jag kan andas. Har också kommit på att jag inte kan ha element på under natten då hostar jag mig igenom natten. Men, en lösning är i antågande, fått tid på lungkliniken den 20 april. Samma dag vi ska ha klubbtävling här hemma, hhhmmmmm.
 

 

Torsdagen den 5 april 2012 kl. 19:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.