Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tre vildsvin på gården!

  Söndag den 1 april 2012 ok! April väder plus 5 grader
 
Lätt arbete för hästarna idag. Det var minus 7 grader i morse och lite fruset på marken så jag passade på att jobba i ”hopphagen” för att kunna jobba på gräs. ATTRIANA fick gå över cavalettibommarna 2X8 gånger. Lätt och elegant såg hon ut! MARION fick hoppa ett kryss 2X8 gånger, hon tyckte att det var väldigt roligt! Men travhoppade fint. Travhoppa ger lite mer i avstampet än från galopp.
 
I går vaknade vi till snöstorm! Vi hade tänkt att markarbeta hästarna men det blev inte aktuellt. På kvällen blev det hyggligt väder och jag red dressyr med dem i stället. Båda var lite taggade av någon anledning. Jag taggade dem ännu mer med träningen som var styrkearbete. Började med Marion. Forstätter med skrittpiretter som sen blir galopppiruetter. Minskade volten i sluta i alla tre gångarter. Gjorde sen en del galoppfattningar från en väl samlad skittpiruett. Hon jobbade på jätteduktigt. Skulle sen rida piaff med det blev flera levader i stället då hon var för samlad och piafferade lite bakåt. Vi lekte vidare med det och red galoppfattningar med bara ett galoppsprång. Varannan gång till höger och varannan gång till vänster, kul!
Attriana var laddad innan passet och ännu mer laddad efteråt men skötte sig. Skulle rida minskning av volten i sluta med henne också men fick inte till det riktigt i galoppen.  Det beror på att jag inte är stark nog själv och kan hjälpa henne tillräkligt. Hon måste kunna ta mindre språng för att både hon och jag ska orka. I stället gjorde vi galopp fattningar från halva steg i skritt. Det blev lite hopp i början men sen tog hon det bra. Det är nog därifrån jag får ta samlingen. Ser fram emot varje dressyrpass med hennes gallopparbete nu. Traven är så bra som den bara kan vara. Tog upp henne lite i form och vi svävade fram.Gjorde några ökningar och hennes rygg hängde med och var mjuk att sitta på. Målet nu är tempoväxlingar i galopp där jag kan ändra steglängden för att skapa mer balans. I morgon är det hästarnas lediga dag. 
 
Det blev ingen resa till att titta på western träningen. Det är bättre att åka i vår när det är lite varmare väder så man kan sitta och iaktta utan att frysa. Jag har i stället jobbat vidare med maskanalyser vid mikroskåpet. Isabella har inte ett enda ägg. Marion och Attriana ca 500 EPG. Få se om jag ska göra något åt det? Veterinären/hovslagaren kommer vilken dag som helst så jag får rådgöra med honom. Det var flera år sedan som jag avmaskade hästarna. Tänk vad mycket pengar man har lagt på avmaskningsmedel i onödan tidigare.  
 
Det står föresten tre vildsvin på gården just nu!!! APRIL APRIL!!!! Måste nu gå över till facebook och se hur många som gick på det?
 

 

Söndagen den 1 april 2012 kl. 18:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.