Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

lösgjorda fina hästar

 Fredag den 30 mars men aprilväder, sol, snö, regn och ibland halv storm, 10 plusgrader

 

I morse snöade det men det låg inte kvar på marken som tur var. Ridbanan var mjuk och fin. Lite tuffare pass för den GULA och den BRUNA idag. Både kändes otroligt fräscha idag efter gårdagens pass. Det är så här de ska kännas på tävlingsdagen. Red en del skrittpiruetter med dem i uppvärmningen. Blandade med lösgörande övningar. Det lättaste sättet att börja med skritt piruetter är att rida den lilla fyrkanten och vända med yttertygeln i neckreining. Red även en del böjningar som jag sen skulle använda mig av i galoppfattningarna. 
 
Red en del rörelser i trav och galopp med ståsits. Öppna fick de gå i på 2x3 långsidor. I öppna galopp till vänster tyckte Attriana att det var lite jobbigt att stöda upp på höger bak. Så det är en bra övning. Attriana fick jobba i förvänd galopp och Marion i galoppombyten. 
När jag kom till fattningar från böjning gjorde Attriana först en jättefin fattning och behöll galoppen med böjning. Men sen ville hon inte göra om det? Bytte varv och kom på mig själv att jag nog hade blivit lite för ivrig och teknisk. Till höger gick det hur lätt och fint som helst. När jag sen gjorde om fattningarna åt vänster slappnade jag av och hade lite långa tyglar men hon var ändå  böjd och då gick det utan problem. Där fick jag lära mig något nytt idag igen. Tänk att man alltid måste ha en sån kontroll på sig själv.
 
Marion var så lätt och kraftfull i traven som jag aldrig känt. I galoppen fick jag be om de snabba bakbenen så den blev också bra. Gjorde fattningar från både skrittpiruetten och böjning. Till slut lyckades hon med en galopppiruett åt höger. Den till vänster blev lite yvigare. Avslutade med byten på serpentinbågar, ej helt rena. Funderade på liknelsen mellan piaff och galopppiruett. När hästarna tar långa kliv i galopppiruetterna ser det alltid så jobbigt ut? Om de skulle trampa kort och snabbt som i piaff, hur skulle det bli då?
 
Har maskprovning på gång. Väntar nu på ett microskåp som jag ska få låna. Hästarna har inte haft någon mask de senaste åren men man bör alltid kolla.  
 

 

Fredagen den 30 mars 2012 kl. 16:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.