Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

piaff 4X20 meter

 Tisdag den 27 mars molnigt plus 15 grader blåsigt

 

Igår var jag och tittade på en spansk tränare i Bålsta. Det var givande att se Grand prix ekipagen träna enligt samma princip som jag använder mig av. Vincent som han heter utgår från det akademiska tänket men låter hästarna ta kontakt med bettet för att kunna jobba dem tävlingsmässigt med ökningar till exempel. Han jobbade också med att få hästarna att sätta sig lite mer inte bara stå och vifta med benen i piaff. Han tog också med lösgjordheten in i samlingen så mycket det nu gick. Det var så välbekant allting och jag tränar på likadant sätt. Jag mins när jag fick mothugg att man kunde bara rida antingen akademiskt eller sportdressyr. Det är fel, det går utmärkt att kombinera. Igår fick jag se det. Men typiskt är väl att träningen helst ska kosta mycket och vara en manlig utländsk tränare för att konceptet ska köpas.
 
Både MARION och ATTRIANA fick jobba på töm idag enligt schema. Började med Attriana men gjorde i stort sätt likadant jobb med Marion.
Promenad, cavaletti, förvänd öppna, sluta, halter, ryggningar, halva steg och skrittpiaff.
 
I trav fick de sen jogga runt lite på volt och därefter galopp.
Jobbade sen med övergångar till skritt och sen byte av varv, utåt några gånger. Båda höll traven genom hela vändningen. 
Gjorde samma sak i galopp men bytte varv med skrittsteg.
Nu var de klara för det riktiga jobbet. Attriana piafferade med sänkt bakdel och energi halva långsidan. Halt vid B vila någon minut sen piaff också resten av långsidan. Innan stoppet, piaff på stället annars med små, små steg framtå. Hon var fantastisk!!!!!
 
Marion hade jag som målsättning att arbeta i samlad galopp längs spåret. Det gick lite för fort så jag tog henne på volter emellanåt. Så det ska vi träna mer. Det var ju första gången som jag gjorde det. Även hon gick samma piaffövning som Attriana. Marion får jag påminna lite mer om att fortsätta trampa med pet av spöt.
Båda avslutade i lång och låg form i trav på volt. 
 

 

Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 13:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.