Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Början på byten med Attriana

 Lördag den 24 mars 2012 sol 15 grader

 

Gårdagskvällens årsmöte gick bra. Filmen vi såg måste jag nog smälta lite. Den vänder sig till tävlingsryttare som rider sönder sina hästar . Vad han vill åt är sk. Bengångare med spända ryggar. Han är nog en sann djurvän och jag kan förstå hans frustation. Det finns mycket av den dåliga ridningen med ryttare som ska ta fram nioåriga hästar till Grand prix nivå . Allt i samhället går så snabbt och jag tror att det är grundfelet men svårt att ändra. Hästarnas utbildning måste få ta den tid de behöver. Man kan tänka sig att de ska gå alla skolgångar till doktorering. Tänk hur lång tid det tar för oss!
 
Hade ett underbart träningspass med Attriana idag. Red henne faktiskt lite annorlunda, mer som jag rider fjordingarna. I travjoggen lullade hon på som vanligt med mig i stå sits. Men sen fortsatte jag att jobba henne i den men i nedsittning. Jag red samma schema som jag hade ridigt i skritt. På volten, öppna, förvänd öppna, sluta, förvänd sluta och puttade sen ut bakdelen. Vände henne och bytte varv i sluta. Först rördel hon sig lite mycket över tyggen men blev snart väldigt mjuk. Sen henne på samma sätt i gallopp. Hon stannade några gånger i slutan som protest att det var jobbigt men det var inga problem att få henne att jobba igen. Min egen sits i galoppen är en katastrof! Har inte tillräklig styrka men det ska väl bli bättre? 
 
Gjorde sen några övergångar från bakdelsvändningar till galopp några steg. Det gick så bra allting så jag kunde inte låta blir att nosa på byten. Red ett åtta och gjorde övergångar i skritt. Det blev tillslut bara något skrittsteg. Hon var så lugn och mjuk så jag börjar fundera om jag inte själv ska introducera henne i byten. Det är en rörelser som jag absolut inte vill ha någon spänning i. 
 
MARION skritta jag ut med på kvällningen. Det går inte att göra något annat på vägarna nu. Men vi hade en trevlig tur.
Inder förmiddagen var jag och tittade på en träning i markarbete. Hela klubben nästan var där. Det var bra övningar och vi hade trevligt med fika i solen. I morgon ska mina båda ridbara hästarna gå lektion.   
 

 

Lördagen den 24 mars 2012 kl. 19:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.