Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

sommarvärme och dressyr yes!

 Torsdag den 22 mars 2012 sol 18 grader (sant)

 

Det var varmt redan på morgonen idag. Både Attriana och jag blev svettiga av träningspasset. Det blev att rejält pass med mycket galopp.  Den förvända galoppen tränade vi på serpentinbågar men vi bör nog utöka svårighetsgraden lite mer nu. Men, jag tycker att hon är lite osäker fortfarande. Det hänger också väldigt mycket på min egen balans. Idag kände jag mig verkligen svag och gammal i kroppen. I galoppen krävs det konstigt nog flås! Ock det saknar jag nu när jag har sådana problem med astman. Det sätter sig sen i hela kroppen, trist faktum men det är bara att erkänna. Attriana kräver sin ryttare genom att hon har stora rörelser trots att hon är mjuk. 
 
Började den samlade galoppen genom att rida bakdelsvändningar på en volt och fatta galopp ur vändningen. Sedan kunde jag behålla den samlade fina galoppen och fortsätta på volten. Där jag hade gjort bakdelsvändningarna reda ja några steg i piruettgalopp. Samlade henne med mitt inre sittben. Men det struntade hon i efter andra gången så jag fick tyvärr korta henne med yttertygeln i stället. Men det kommer att bli bra sen när hon blir starkare. 
På slutet provade jag att trampa henne några steg på volten. Idag fick jag förklaringen till varför hon gör det sämre i höger varv på töm? Man måste passa hennes rakriktning i höger varv, jag har nog inte sett det när hon varit på töm. Ska bli mer uppmärksam nästa gång. Trampet blev lite lamt men hon blev ändå lite laddad och jag fick en fantastiskt trav efteråt. Nu ska vi nog ta och rid lite mer på den spänst det ger och i tävlingsform. I morgon ska hon få jobba på lina men på lördag rider jag dressyr igen, längtar faktiskt!
 
MARION klippte jag i går kväll och fortsatte även att putsa henne idag. Hon njuter verkligen av det. Det blev två fulla kassar. Vilken fjordpäls, stackaren!  Tråkigt är det att behöva klippa henne vid den här årstiden och förstöra sommarpälsen men jag måste. Det är något hormonfel som gör att pälsen växer så mycket att hon står ute och flåsar i sommarvärmen annars. 
 
Det var som att rida en helt ny häst. Hon var riktigt pigg! En hel del galopp blev det. Tempoväxlade och red byten. Den samlade galoppen är tretaktigt och fin nu så jag behövde inte korta stegen utan det fungerade ändå. Vänster galopp var till och med bättre än höger. Hon fick trampa några steg innan galoppfattningarna på volten som gjorde att galoppen blev så fin. Varvade med att rida byten på diagonalen vart tredje steg. Men det blev inga fin byten. Jag var nog lite för trött förr att ha full koncentration. Skulle behövt en tränare som sagt till mig att skärpa mig. 
Snälla Malin gick en promenad med gamla Isabella som blev sååå glad. Förra veckan när hon gick med henne hade hon stegrat sig. Hennes gamla favoritövning kom fram, jag tror det var för att hon var så  glad.  
 

 

Torsdagen den 22 mars 2012 kl. 17:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.