Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bytes sken

  Söndag den 18 mars mulet plus 7 grader

 

Eftersom ridbanan var lite uppriven redan passade jag på att jobba sk fartlek med ATTRIANA. Hon skulle få galoppera och busa. Men så tänkte jag att jag skulle kunna träna byten också. På det sätt som man lär galoppörer att byta. Man låter hästarna galoppera i en åttvolt och de byter då automatiskt själva vid byte av volt. Det började så fint med att jag lät henne trava på åttvolten. Men så fick hon fnatt och stack iväg i galopp. Jag lät henne busa av sig och skulle sen börja med bytes övningen. Men det blev för mycket och hon började skena på banan. Det händer när hon blir lite coco i huvudet.  Men nu var det länge sedan. Hon satsade på att hoppa ut från banan men besinnade sig som tur var. Det har inte gått så bra förr, hoppas att den läxan finns kvar i henne. Efter att hon sprungit ett tag fick jag i alla fall kontakt med henne. Kunde leda henne runt tills hon slappnade av. Hon var alldeles blöt av svett så visst blev det fartlek. I morgon ska jag nog harva banan!
 
MARION och jag tog en lång skritt-tur. Det var roligt att rida ut med bara henne utan att behöva ha Attriana med. Försökte hitta vägar i skogen som vi ska kunna ta för att slippa rida ut på vägen med Attriana. Vill inte utsätta henne för bilar på vägen än. Det måste vara lite säkrare först. Det låg en hel del nedblåsta träd över stigarna. Men jag hittade en bra väg att ta sig till nästa by. I skogen var det fortfarande isiga passager med de höll att gå på. Den sista sträckan fick en liten grannflicka rida henne hem. Hon hade ramlat av en häst när hon var mindre och var lite rädd. Efter några minuter litade hon på Marion och såg så nöjd ut. Det är roligt att ha en så säker och snäll häst som kan glädja andra. Marion är en pärla i att ta ansvar när det gäller. Innan hade vi till och med varit framme och tittat in i en hönsgård med kacklande och oroliga höns. Men även det står hon pall för. 
 
Själv tog jag och Greta en ännu längre promenad på eftermiddagen så idag fick jag mycket frisk luft i lungorna och bra motion. Tyvärr är jag rätt flåsig när jag ska promenera trots att jag har bra kondition men det ända sättet att få friskare lungor är att vara ute som mycket som möjligt i bra luft. Den här veckan brukar vi alltid tillbringa i fjällen och det är något jag saknar enormt att åka slalom. Det brukar vara den bästa veckan på hela året. Kanske jag kan komma iväg nästa vecka? 
 

 

Söndagen den 18 mars 2012 kl. 21:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.