Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Variation i piaffträningen

 Lördag den 17 mars mulet plus sju grader

 

Idag var det lite ”bråttom jobb” med hästarna eftersom vi skulle på begravning.  Det var det femte dödsfallet i vår närhet på bara några månader. Man börjar väl komma upp i den åldern när det blir så här. Nu var det en granne och över hundra personer som kom. Många bekanta i grannområdet som det var roligt att träffa. På landsbygden känner man många fler än man tror. Många träffar man lite då och då i olika sammanhang. Träffade bland annat en gammal elev som sa att ha alltid kör bil som han satt till häst. En person frågade om han red lätt då också? Visst svarade han, det är så mycket gropar på vägen!
 
ATTRIANA tömkörde jag. Långsint ska man vara. Igår kom jag aldrig till piaffen då hon själv blev nöjd innan jag kom dit. Så idag var det desto mer piaffjobb. Fick henne att trampa riktigt fint på spåret på ridbanan där hon alltid blivit för explosiv förut. Började i skritt och ökade så småningom tempot till travpiaff. Hon var fantastisk! Gick sen över till volten där jag med rösten stoppade upp henne och hon trampade några steg och travad sen iväg i låg form. Efter det höll jag henne kvar i piaffen lite längre och fick henne att gå framåt i den till några passage steg. Även det gick utan problem. Det är viktigt att variera piaffen både i tempo, höjd, på stället och med några steg framåt. Hon såg så stolt ut och jag var stolt över henne. 
Tiden gick och eftersom Marion fått jobba med krav de sista passen släppte jag henne på banan och hon fick busa. Ett bra sätt att motionera henne på också. Jag kunde också iaktta hur hon rörde sig och om hon var pigg. Det var hon så mycket att det blev rätt upprivet på banan. Det gjorde att jag beslutade mig för att göra samma sak med Attriana i morgon. Det kan hon nog behöva, lite bus.  Så får det bli att harva banan för första gången i år sen. Härligt!!  Marion kommer jag att rida ut med på en lite längre lugn tur i morgon.  
 
 

 

Lördagen den 17 mars 2012 kl. 19:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.