Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Marion i bikini?

 Torsdag den 15 mars 2012 sol sen moln och några plusgrader

 

En  härlig morgon och började med hästarna direkt. För mig känns det alltid bäst att rida direkt på morgonen när man är som piggast. Började med ATTRIANA som nästan kändes lite loj när vi tog en promenad. Rätt skönt när hon bara går bredvid med sänkt huvud. Hon var nog trött efter att ha haft ansvar för en ny ryttare på skogspromenad igår. Hon hade skött sig utmärkt, så det känns bra. 
 
Bana var upptorkad och fin och det gjorde inte ont i revbenet när jag steg upp på hästen. Så det blev ett riktigt ridpass. Kunde till och med sitta ner i både trav och galopp. Det enda problemet är att stiga av den stora hästen, det är långt ner till marken. Tur att hon står så still. 
 
Efter inledande upp uppledande skritt arbete i alla rörelser inkl, några halva steg joggade hon igång i först trav och sen galopp. Red de roliga cirklarna som jag jobbat hästarna i den senaste tiden. Sex cirklar över ridbanan. Nu kunde jag rida ena sidan på cirkeln med stängda ytterhjälper och den andra delen i skänkelvikning på volt. Red dem även med MARION  och båda hästarna blev så  otroligt fina och lösgjorda. Jätteroligt med en ny övning som är så bra. Undrar hur många bra övningar till det finns att uppfinna?
 
Styrkearbetet idag blev galoppfattningar från skritt och halt med Attriana. Marion fick jobba i galopp med minskning av volten i sluta och hon fick galoppera några varv på den lilla volten. Innan fick jag se till att det var rytm och luft i galoppen. Till vänster tyckte Marion att det var lite jobbigare. Till höger var hon riktigt duktig. Red även Marion i lite byten. Provade att byta från sluta på halvt igenom, men det kändes inte så bra. Föredrar att ha lite mer tid på mig för att förbereda. Med den luftiga galoppen blir bytena bra men det är inte så lätt att få bra byten på henne. 
Problemet med Attriana just nu är att få henne att piaffera lika fint under ryttare som på töm. Måste nog ta med ett spö och peta lite vid svansfästen för att få henne att förstå. Det blir lite för mesiga steg annars.  Nu är hon så lugn i skrittpiaffen att jag tänker gå vidare till trav piaff. Kul att ha kommit så långt, sakta med säkert har vägen varit.
 
Kollade vikten på Marion och hon har minskat med 15 kg, tror att det är i lagom takt. Jag har också tappat 1,5 kg så vi kämpar på till bikini säsongen. Ska bli kul att se Marion i bikini! Till dressyrfestivalen kanske?
 

 

Torsdagen den 15 mars 2012 kl. 14:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.