Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Tömkörningens Grand Prix pass

 Onsdag den 14 mars sol några plusgrader

 

Idag ska tjejerna rida ut med båda de ridbara hästarna. Isabella (pensionären) kommer att få gå en liten promenad. Det känns lite märkligt att få en hel dag för sig själv och i stället ta en riktigt lång promenad med hunden. Efter att ha jobbat med hästarna brukar jag vara rätt slut och inte orka så mycket mer så det ska bli skönt. Hoppas att Attriana sköter sig nu bara!!
 
Igår tömkörde jag ATTRIANA på banan för första gången på länge med fint underlag. Det blev en riktig rejäl omgång.  Hon ska nu vara igång  nästan helt igen efter vilan. Började med en promenad. Skrittarbetet bestod av skänkelvikningar på olika diagonaler, förvänd öppna, sluta och lite så serpentiner i lösgörande arbete. Därefter samling i halva steg, ryggningar, övergångar till halt och några steg i piaff. Trots exaltering som samling medför travade hon igång i jogg. Hon fick jogga i båda varven i volter då jag rörde mig över banan. Det blev sex volter till vänster/höger. Efter det började hon länga ut stegen och travade på. Det gjorde mig så glad för det är precis så här jag vill att de ska jobba. Det ska värma sig själva fram till steg med energi. Det värsta man kan göra är att trava igång och direkt kräva att de ska arbeta från första steget. Det skapar spänningar. Spänningar som sätter sig i ryggen och sen i benen som ledinflammationer. 
 
I galoppen var hon jättefin i den först lite långsama men med bärighet. Även här fick hon jobba över hela banan med stora volter. Därefter fick hon komma fram i några tempoväxlingar för att få lite mer energi.  Minskade volten till ca 10 meter och hon orkar nu hålla galoppen även på en liten volt. Det är häftigt att stå så nära en stor vacker häst som jobbar runt en med kraft och stolthet. Vid ökningar av volten ökade hon också tempot. Det blev en hel del galopparbete och det har jag saknat så länge så det kändes bra att hon var så fin. Ser verkligen fram emot att få börja jobba henne på allvar nu. 
 

 

Onsdagen den 14 mars 2012 kl. 09:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.