Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Attrianas dumheter

 Söndag den 11 mars 2012 sol några plusgrader men lite för mycket vind

 

I lördags reds hästarna ut, först en tur i skogen och sen ner på vallen. Jag ville testa ATTRIANS reaktion på den ”farliga platsen” med ryttare på ryggen. Hon reagerade med galopp och flykt men ryttaren höll henne kvar där i form av en åttvolt. Efter ett tag gick det ganska bra och hon fick trava och galoppera runt på övriga delen av vallen. Hon gick hela tiden en jämn samlad galopp med knapp tygelkontakt. Enligt ryttaren så gjorde hon det själv. Det var kanske lite halt så hon kände att det var det bästa sättet att galoppera på. Efter ett tag återvände han till PLATSEN och då reagerade hon likadant igen. Men lugnade sig efter ett tag och fick då sluta sitt  träningspass. 
 
MARION travade runt på vallen med sin ryttare utan några problem alls. Det var nog sista gången vi kunde arbeta hästarna på vallen då tjälen nu går ur marken. Det var på gränsen i går också men jag offrade lite förstörd vall för att testa Attrianas dumheter.
Idag var det lektionsridning för Marion. Det blev ett långt pass på nästan två timmar och ridbanan var lite tung och blöt så nu får det bli vila i två dagar för hennes del. Jag klättrade upp på Attriana för jag var så sugen på att rida. Det gjorde lite ont i revbenet när jag steg upp och sen satt jag där och undrade hur jag skulle komma av? Men det gick ganska bra. Hon står ju still som en staty när man klänger på henne. Det lärde hon sig redan som 2 åring. Man måste ha en häst som står still när man kommit lite upp till åren. Speciellt när man är lite skadad då och då. 
 
Hon kändes jättefin! Red igenom alla rörelser i skritt och sen även i trav i ståsits eller tvåpunkt sits som man också kan kalla det. Det är en perfekt sits vid skadat revben!! Kan rekommenderar det! Två samlade rörelser gjorde jag, det är dags för det nu tidsmässigt efter igångsättningen. Hon fick jobba i halva steg i skritt. I trav red jag in till medellinjen från långsidan, gjorde halt och ryggade henne några steg. Red sen varannan gång åt höger och vänster. Hon tar lite korta steg i ryggningen men hellre det än långa med böjda framben. Ska jobba vidare med ryggningen. Det är roligt så tänd hon blev av bara den övningen. I början på ridpasset gick hon över en vattensamling på ena kortsidan. Men efter ryggningen var vattnet ”farligt”. Sådana är de, de små djuren! Det här är en del av tjusningen.  Att jobba med den mentala biten är lika viktigt som med rörelser. 
 
I morgon blir det vila och jag ska åka till sjukhuset för att ultraljuda buken. Vi får hoppas att de inte hittar något

 

Söndagen den 11 mars 2012 kl. 19:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.