Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

skänkelvikning utan ryttare

 Torsdag den 8 mars molnigt kall natt några plusgrader på dagen

 

Lyckades skanna in ett intressant diagram om hur olika bett påverkar hästen. Att rida bettlöst är inte så harmlöst som man tror. Det är intressant! Jag rider själv med en hemmasydd sidepull ibland och de har en väldig respekt för den trots att det är läder över nosryggen. Diagrammet finns under fliken Nyheter. Artikeln går att läsa i tidningen Hippson nr 1 2012. 
 
Jag mätte (vägde) Marion idag. Hon väger 50 kg över sin vanliga vikt 550 kg. Jag har också gått upp fem kg under min sjukdomsperiod. Nu blir det skärpning! Marion ska bantas 50 kg och jag 5 kg. Undrar vem som vinner? Men så fina vi ska bli till våren.
 
Hoppade upp på MARION idag och red ut på morgonen. Marken var som betong om det inte var blankis. Det gick och trava på isen och på gräset på mittsträngen på vägen. Jag kände inte av skadan i revbenet. Skadan  sitter ovanligt långt upp den här gången så det gick bra att rida lätt till och med. Hon hoppade till några gånger och även det gick bra. Däremot när jag skulle kliva av såg det nog inte så spänstigt ut. Fick parkera henne exakt vid pallen sen lägga över höger ben över ryggen på henne och sen häva mig av med armarna. Undrar om ATTRIANA skulle acceptera det?
Attriana blev riden av Malin både igår och idag. Igår ute på vallen och idag på den mjuka fina sanden på ridbanan för första gången i år. Igår fick hon sitta ner i trav och rida med korta steg och sakta tempo idag blev det fart på ekipaget. Första galoppfattningen till höger blev till med glädjehopp i luften och små söta bockningar. Det var annars lösgörande arbete först i skritt sen samma rörelser i trav. Förvänd överböjd öppna, överböjd sluta och skänkelvikningar på volt. Den enda samlingen var en ryggning som gick sådär? 
 
Men mitt i allt började Attriana gå i skänkelvikning själv på linjen halvt igenom. Malin satt bara och gapade för hon gjorde absolut ingenting. Men det är ju så här mina hästar är. Fjordingarna älskar att visa upp sin piaff om det kommer en åskådare. De gör det helt själv och Attriana ville väl visa Malin att hon var duktig på just skänkelvikning. Lustigt att hon valde just den linjen? Men det är så här samarbetet ska fungera mellan häst och människa. Hästen ska känna sig stolt! Se min första sida på hemsidan. Attriana är väldigt nyfiken på Malin som inte ridit henne på något år och inte många gånger sammanlagt. Hon nosar mycket på henne och jag tror att hon har godkänt henne. Attriana är inte den som släpper in vilken som helst inpå sig. Det är ISABELLAS gamla ryttare. Jag såg att hon stod och titta på dem på ridbanan hela tiden med ledsen blick. Isabellas glansdagar är ju tyvärr slut. Hon har alltid tyckt mycket om sin Malin och det har en alldeles egen historia som kanske Malin kan berätta själv?
 
I morgon ska jag försöka rida lite dressyr med Marion medan Attriana ska utmanas på det ”läskiga” stället på vallen igen. Sen blir det bio på kvällen. Jag minns inte när jag var på bio sist, det måste ha varit över 20 år sedan. Jag som sprang  på bio jämt när jag bodde i Solna på -60 talet.  
 

 

Torsdagen den 8 mars 2012 kl. 21:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.