Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

piaff paddocken

 Tisdag den 6 mars 2012 sol kall natt minus tio och plusgrader under dagen

 

Det är bra att våren smyger sig fram. Det  blir då torrt och fint i markerna. Tyvärr är det lite väl hårt att arbeta hästarna på. Men utan ryttare på ryggen går det bättre. Det passar mig bra då jag är lite dålig. 
Jag blandar ihop dagar nu när jag är sjukskriven och hemma så jag fick en dag till med hästarna. Det är i morgon medryttarna rider. Det känns skönt efter resan med Attriana jag hade igår. Eftersom jag har arbetat med lösgörande arbeten i två dagar fick det bli samling idag. Höll till i hopp paddocken som väl nu i stället bör kallas piaff paddocken. Arbetade både MARION och ATTIANA på ett liknande sätt. 
 
Det fick skritta 3X3  gånger över cavalettibommar och sen trava över dem 2X10 gånger. Det var lite knaggligt och halt på vissa ställen och Marion snubblade en del. Jag var lite undrande över hur Attriana skulle klara det. Ville inte ha en ramling i dag igen. Men, hon snubblade nästan inte alls. Funderade på om det är för att Marion fortfarande är fet som hon snubblar? Nu kommer jag att dra ner på utehöt i näten. Hon står och käkar hela dagar. Trots att jag inte ger henne så mycket inne till natten förblir hon fet! Jag måste säga att jag tycker verkligen inte om feta fjordingar. Mina har alltid varit så fina i hullet. Jag vet inte om det är åldern 22 år som gör att Marion numer lägger på sig så mycket. Hon skulle behöva ut och galoppera men det är för hårt i marken än så länge. 
 
Efter de lösgörande övningarna fick de jobba med piaffen. Marion fick börja med ett ganska långt pass. Jag ville att hon skulle fortsätta tills jag sa till henne att sluta. Hon mattar av trampet själv när hon tycker att det räcker. Körde tre sådana pass med piaff i ca två minuter. Sen fick hon trampa bara ca tio steg åt gången med skritt emellan. De gjorde att den piaffen blev fantastisk. 
Attriana hade stått bakom knuten och kikat på oss såg jag. Hon började trampa direkt när jag skulle trava henne på en volt. Precis som vid inlärningen, på ett ställe på volten. Jag fick tyvärr mana på henne för vi hade cavalettin först. Hennes piaff fick hon också bibehålla lite längre än vad hon själv ansåg. Jag petade med spö lite vid svansfästet. Men hon var också så duktig och visade ingen sur min utan jobbade på i stället. Gjorde ett lite tappert försök att få henne att gå ut till staketet och trampa på rakt spår. Men det fanns inte i hennes huvud. Hon har lärt sig på det här sättet och vill inte ändra på det. Hon vet ju hur det ska vara? Så, det blir min nästa uppgift nu att få henne att förstå att man kan jobba på det raka spåret också.
 
Något som var så roligt idag att hon var helt lugn efter jobbet då jag tog en lite promenad med henne. Igår var hon billig men idag är hon dyr.  Sen var hon väldigt söt idag ocskå. Hon fick lite godis efter bra tramp. En gång tyckte jag att det inte var tillräkligt bra så jag manade på henne framåt i stället. Men, då började hon trampa i stället i en lysande piaff för att få sitt godis såklart. Det är på det här sättet jag använder godiset och det fungerar så bra. Speciellt i piaffträningen då jag vill fortsätta att ha dem lösgjorda.   
 

 

Tisdagen den 6 mars 2012 kl. 19:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.