Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Dessa galna halvblod

 Måndag den 5 mars 2012 sol kall natt plusgrader under dagen
 
Det var meningen att jag skulle arbeta hästarna på ungefär liknande sett som igår. Men lite variation måste man lägga in. Började med att skritta dem över cavaletti för att mjuka upp ryggen.  Gick sen ut på vallen och de fick trava runt på lina med kapson. MARION skötte sig exemplariskt som vanligt. Idag fick hon trava på ett högre tempo, tempo 6. Hoppade henne även över ett rishinder fem gånger åt vardera hållet. Båda hästarna fick även träna på att gå i ett högre skrittempo idag. Marion fick trava i 20 minuter och Attriana höll jag nog på med 45  i minuter.
 
ATTRIANA skötte sig inte lika bra. Det började bra med cavalettin. Traven valde hon sen själv att börja i tempo 3,5. När vi sen närmade oss den lilla skogsdungen eldades tempot upp till 8. Hon eldade upp sig mer och mer och det mer och mer galopp. Så fort jag bad henne ta det lugnt sänkte hon halsen och huvudet några steg sen kom det hysteriska fram igen. Det kändes bra att jag hade satt på henne senskydden idag. Det var alldeles för halt att galoppera på vallen. Hon halkade och satt sig först ändan en gång. Det var tydligen ingen läxa för sen ramlade hon omkull helt och blev chockad liggandes på sidan. Efter det skärpte hon sig. Det är den hårda vägen som gäller tyvärr. Såg ingen hälta så jag jobbade henne sen i det andra varvet också. Skrittade först ett tag. Jag var så elakt att jag gick upp med henne i gripen där hon också ser spöken. Men det gick så bra så nu när hon förstod vad som skulle kunna hända.
 
Hoppas underlaget håller i sig ett tag till så jag kan få fortsätta att arbeta henne där. Det är ju bara fånigheter hon håller på med. Men det typiska är att först gör de sig själva rädda för ingenting, sen blir det rädda för sig själva på något underligt sätt. Hon har säkert ramlat omkull tio gånger på brallar och galopp där det inte går att galoppera. Som tur är har det aldrig hänt med ryttare på då man kan kontrollera henne bättre. Nu är det väl bara att hoppas att hon är OK när jag tittar till dem ikväll. I morgon ska en medryttare rida henne. 
 

 

Måndagen den 5 mars 2012 kl. 18:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.