Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

piaff piaff piaff

 Måndag den 27 februari 2012 halvsol 2 plusgrader men isande vind

 

Väntade till eftermiddagen med träningen men det var lika halt och hårt på marken som på morgonen. De halkade lite även med broddarna på. I morgon ska de vila och jag ville inte bara skritta. Alltså ett utmärkt tillfälle att jobba styrka. Tänkte piaff på töm, i hopp paddocken som är inhägnad för säkerhets skull. Eftersom man bara skulle halka efter dem om de skulle vilja ge sig iväg. 
 
Det blev så lyckat att jag svävar på moln! Attriana piafferade för första gången helt lugnt i intervall av 5 X 10 steg. Hon brukar explodera efter några steg bara men nu verkar det ha det mognat det jag har tränat innan vilan. Däremot var hon jättekonstig i stallet efteråt. Såg chockad ut och ville först inte stretcha efter moroten. Stod som en staty! När jag skulle släppa ut henne kom glassbilen samtidigt. Det blev att kasta sig över tröskeln och i fyrsprång till de andra hästarna över värsta glansisen. Jag höll bara andan! Har inte sett några skador på henne. Ska kolla igenom henne i kväll igen. Det var lite synd när det hade gått sååå bra!
 
Hon riktigt satt ner i piaffen med väldigt böjda bakben och kruppa. Mjukt, mjuk trampade hon på!!!!!!! Stod sen snällt och väntade på sitt godis. Va roligt det är när det lyckas det man har kämpat så med. Började det här jobbet för fem år sedan. Det gäller att ha tålamod för att det ska bli kvalité. Symaskinspiaff är ingen vacker syn. 
 
Men till själva träningen som fick ett bra upplägg. Jobbade både ATTRIANA och MARION på samma sätt. Först en liten skrittvända och sen cavaletti. Fem stycken och tre gånger åt varje håll. Sen fick de trava lite sakta på en volt ca 10 min. Därefter trampade jag dem hela tiden på samma ställe. Mellan trampen fick de gå över cavalettibommarna för att mjuka upp ryggen. Avslutade med skritt på volt åt båda hållen. Marion fick trampa lite mer 5 X 20 steg. Det tråkiga med henne är att jag måste aktivera henne med pisken annars slutar hon. Därför höll jag på lite längre. Jag vill att de ska trampa tills jag säger att de ska sluta.  Men Marion tycker naturligtvis att det är jobbigt och gör inte mer än hon behöver. Men hennes piaff kunde jag tempoväxla. Vilka duktiga hästar jag har!!! Idag är ingen till salu!
 

 

Måndagen den 27 februari 2012 kl. 19:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.