Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Bakvänd öppna

 Onsdag den 22 februari 2012 några plusgrader, regn, hagel och blåst, brrr!

Det är nästan ruggigare en sådan här dag mot en dag med några köldgrader med sol och vindstilla.
Hur som helst det var bara att borsta av hästarna och sadla de ädla springarna. Måste säga att jag är riktigt förtjust i den nya typen av piggborste. Men jag förstår inte varför de säljs i tre-pack? Måste ha missat något?
 
Red ung. samma program med både MARION och ATTRIANA.
Red på vallen och snön var inte den bästa. Man sjönk igenom ibland och det var även lite slibbigt. Det blev tyvärr ingen galopp idag. Började med serpentiner och sedan alla skolor på volt, både utåt och inlåt. Red bara några steg och bytte sen. Däremot lade jag lite mer tid på att de skulle vara ställda med inner skänkel och inte med innertygel. När det fungerade flyttade jag ut bakdelen tre gånger. Mer och mer för varje gång. Den sista gången gjorde jag en vändning. Lite jobbigt sa Attriana en gång och protesterade genom att stanna. Men det blev bara en fråga till mig att hon tyckte att det var jobbigt.  Man skulle nog kunna kalla denna rörelse för en bakvänd öppna. Båda hästarna gjorde alla rörelser mycket bra. Speciellt Marion som svara mer direkt och snabbt på hjälperna. 
 
Red sen fyrkantiga serpentiner då jag flyttade framdelen. Övergick sen till att ställa hästen innan och rida bakdelsvändningar i stället. Därefter samlade jag dem på raka spår och satte in bakbenen ordentligt. Med Marion red jag piaff från trav. Det har hon lite svårt för eftersom jag alltid tränat in piaffen från halva steg i skritt. Men med lite mer övning blir det bra det gäller att få henne att förstå bara. När jag ändå var inne på den linjen provade jag på lite passage. Det blir lite annorlunda nu när jag blivit strängare på att hon ska bära mer, mycket kul och spännande. Jag tycker att hon redan har musklat sig mer i bak. 
 
Suttit inne hela eftermiddagen med datorn och jobbat med styrelsearbete. Verksamhetsberättelsen till Ultuna Hästvänner är nu klar. Nu ska vi bara spika årsmötet. Vi har bestämt att vi ska titta på Gerd Heuschmanns senaste film. Det är sju kapitel och vi ska stanna upp och diskutera varje kapitel. Undrar om det är några nyheter? Ska bli mycket intressant! 
 
I morgon ska jag på rehabiliteringsmöte med läkare, chefer, facket och hoppas få ett svar hur det ska bli med mitt framtida jobb på SLU? Tänk vad skönt det skulle ha varit att bara fått vara frisk och tuffa på med jobbet ett och ett halv år till och sen pension! Efter 39 år på SLU känns det som att stupa innan mållinjen. Inte roligt alls. Det är tur att man har träningarna kvar. Det är nästan lika roligt som att rida själv. Fördelen med det jobbet är att man är utomhus, där jag mår som bäst. 

 
 

 

Onsdagen den 22 februari 2012 kl. 18:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.