Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

vår och galopp

 Tisdag den 21 februari sol och plusgrader. Just nu 11 grader vid köksfönstret

 

Det börjar kännas lite vårlikt. Ljusare, fågelkvitter och tösnö. Stalldörren är svår att ställa upp hela vägen eftersom tjälen skjuter upp genom marken. En snäll husbonde har hjälpt mig med spätt att ta bort isen. Skönt att vädra ur stallet ordentligt. Igår tog vi ut ATTRIANAs bädd i boxen för tredje gången. Lägger lite torv under och sen träpellerts över. Visst kan man med en riktig bädd bara lägga på mer. Eftersom hon är så pass stor blir det för högt med tanke på närheten till taket. Det måste finnas lite rymd runt hästen. 
 
Jag var jättemodig idag och red ner Attriana till vallen och jobbade henne utanför inhägnaden. Det är skönt att har flera hektar att rida på. Nu vet jag att det inte är blankis under lägre så jag kunde galoppera henne och det på en lite större yta. Hon tog galoppfattningarna perfekt både från trav och skritt.  Eftersom jag kunde röra mig på lite större yta utnyttjade jag det till att rida många lösgörande övningar. Samlade henne på slutet i 3x3 långsidor öppna i samlad trav. I öppna till höger hamnade vi snudd på i piaffsteg, som hon själv inbjöd till. Hon inte var lite lika stark i vänster bakben. Eller var det tvärtom? Nu blev jag lite osäker när jag försöker rekonstruera. Det brukar vara så men ….. Jag är inte helt säker? Ibland när de byter sida blir man lite konfys. Jag glömmer aldrig när ISABELLA bytte sida under en träning en gång. Både tränaren och jag kliade oss i skallen? Hur var det nu igen?
 
MARION jobbade jag äntligen i galopp. Oj! Vad jag har längtat efter det. Marion behöver det för att stärka sina magmuskler. Det blev varierat samlat och arbetsgalopp (nr 5). Gjorde en del fattningar från bakdelsvändningar. När man samlar ihop med snabba bakben reser sig hästen in i galopp från bakbenen och det är en härlig känsla som också ger en bra galopp. Red även några vändningar i piruettgalopp och red galoppombyten. Det var inte så bra häromdagen när jag red på gården. Nu hade jag ett bra tillfälle att rätta till det genom att jag hade bättre kvalitet på galoppen. 
 
Nu ska det bli spännande på eftermiddagen då min gamla stallkamrat kommer hit med sin två Leonberg för en promenad och att hundarna ska få leka. Min lilla Greta ser ut som en liten tuss bredvid dem. Hoppas att det går bra hon kan vara lite tuff på andra hundar. 
 

 

Tisdagen den 21 februari 2012 kl. 13:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.