Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Trullsage

Trullsage

 

Trullsage är en rörelse som jag brukar använda mig av för att få både hästen och mig själv lika mjuk i båda sidorna. Namnet hittade jag på under -70 talet när jag red rörelsen med min första häst som hette Trulls. Det är en utmärkt lösgörande övning som också passar  bra till uppvisningar och till valsmusik.
 
Man rider små serpentinbågar på bara ca sju steg. Viktigt är att göra en halvhalt mellan dem och ställa om hästen. Viktigt är också att forma sin egen kropp i samma rörelse som hästen. Om man rider den på ridbanans mittlinje så ska bågarna bli lika stora åt båda hållen. Man ska känna efter att man kommer ner lika mycket på hästens innersidor. Hästen ska ställa sig lika lätt i de båda sidorna. 
 
Om det går sämre åt det ena håller är det viktigt att först se felet hos ryttaren och rätta till det. Om man fortsätter att rida Trullsage en stund brukar både ryttaren och hästen bli mer liksidig och mjuka. 
 

 

Lördagen den 18 februari 2012 kl. 16:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Busväder

 Lördag den 18 februari 2012 sol minus 10 grader på morgonen, o grader och busväder på em.

 

Det var riktigt fint väder på morgonen när jag red dressyr med båda hästarna. ATTRIANA red jag på banan på vallen och MARION fick jobba uppe på den plogade gården. Tänkte att hon skulle få det lite lättare och slippa trampa runt i snön. Om man tänker att hon har kortare ben än Attriana så borde det bli jobbigare för henne med två dm snö?
 
Marion fick gå ett ganska tufft pass ändå. Rider på rundeln på gården men även på vägen ner till vägen. Där utnyttjar jag att det är en lutning. Efter uppvärmning med alla skolor och skänkelvikningar på härsen och tvärsen fick hon jobba med samlingar i skolorna. Jobbade med snabba, halva steg i framför allt öppna i både trav och galopp. Piafferade henne några steg inför galoppfattningarna för att få henne alert i bakdel och rygg. 
Attriana var lugn och sansad idag så jag kunde spänna bågen. Hon fick också jobba i halva, snabba steg i öppna. Hon var lite segare så jag lade till ett nytt ord som jag tyckte passa och det var ordet fortare. Det lät lite hetsigt när jag upprepade det och hon lyssnade tillsammans med skänklarna. Det ska i förlängningen sen räcka med att säga det. Hon blir alltid lite upprörd av nya krav men det var inga problem att lägga ner henne. Avslutade också med Trullsage för att kolla upp att hon var jämn i de båda sidorna, att jag inte hade skapat någon spänning i henne. 
 

 

Lördagen den 18 februari 2012 kl. 15:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.