Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

dressyr i snöstorm

 Onsdag den 15 februari 2012 snöstorm minus 5 grader

 

När jag ledde ner ATTRIANA till vallen var hon väldigt pigg men inte spänd. Det kändes sådär att stiga upp på henne i blåst och snö. Hon var också väldigt pigg när jag började med skrittarbetet. Hon tog sikte på grannens hästar och spände upp sig. Som tur var syntes de inte ens till.  Jag lyckades få med henne på mina övningar. Det var inte så roligt varken för henne eller mig. När vi red mot vinden slog snön in i ögonen på oss så man såg ingenting. Hon försökte protestera och vända sin mot vinden men gick ändå med på att jobba. Det fick bli lite snabbjobb i styrka. På volten red jag alla skolor åt alla håll först i skritt och sen i trav. Hon var fantastiskt mjuk!
 
Att sitta på hennes rygg i trav är som att sitta i en roddbåt som gungar fram på små vågor. Snacka om äkta ryggverksamhet. Jag skulle önska alla som inte vet vad jag talar om fick prova på den känslan. Det är ganska självklart att om ryggen är stum blir det skador på hästarna. Har satt in en artikel om Gerd H. clinic i helgen ang. det. Tyvärr ser man ofta fel ridning och det är tråkigt att ryttarna inte förstår hur hela hästen ska arbetas.  Efter ridpasset skulle jag  leda Attriana upp till gården då blev det livat. Då strålade all energi hon hållit tillbaka under ridning och det var att springa åt sidan och kasta sig hit och dit! Tre steg halt, tre steg halt,,,,,fick henne att lyssna men det tog lite tid. Sista metrarna var med lång och låg hals i alla fall.
 
Red även MARION på gräsridbanan för ovanlighetens skull. Där vet jag att det inte är någon is under så jag kunde satsa allt. Red även henne med skolor på volten men också mycket tempoväxlingar. Jag är så glad att övergångarna från samling fungerar så bra nu. Hon verkar riktigt stolt själv och tittar efter godis. Som hon naturligtvis får. Red en del galopp och den har blivit så mycket bättre. Lätt och luftig!  Tyckte jag såg på facebook att det skulle var Fjordingar med på Skandinavium i helgen. Jätteroligt! 
 

 

Onsdagen den 15 februari 2012 kl. 16:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.