Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Ingen hand ingen skänkel

 Tisdag den 7 februari 2012 moln minus 5 grader, vindstilla

 

Underbart väder idag, tänk att det är så skönt ute när det inte blåser. Jag vet inte om det var det som gjorde att ATTRIANA var gudomlig idag. Lösgjord och hur mjuk som helst. Nu längtar jag till att få börja med samlande arbete igen. Men jag tänker vänta en vecka till. Tre bilar passerade på vägen bredvid där vi var. Vid de två första fick hon lite godis sen behövdes det inte mer, väldigt skönt. Efter skrittgymnastiken travade jag henne. Gjorde inga konstigheter utan använde bara ordinarie ridvägar på banan. Kände efter att hon böjde sig för innerskänklarna. Till vänster fick jag påminna henne ett par gånger med att ta lite i innertygeln. 
 
MARION är ett spännande projekt just nu. Red ”Tyskt” och nu är jag säker på att ryggen är inte med. Man känner det inte riktigt för bakbenen är så aktiva och under hästen och det känns som hela hästen håller ihop och är kort. Men det ser säkert jättehäftigt ut på tävlingsbanan. Domarna brukar inte vara så bra på att se att hela hästen är med i rörelserna. Jag kan nu klarare se kritiken av den här typen av ridning. Har själv inte ridit så här på kanske 15 år, det är bra med en uppdatering.  Det går säkert att rida på det här sättet på tävlingsbanan om man för övrigt arbetar på ett annat sätt och underhåller hästens muskulatur. Jag måste nog be någon filma en dag så jag får se hur det ser ut? Det känns väldigt häftigt, övergångar och halter blir precisa. När allt är på plats känns det som man bara åker med. Ingen hand och ingen skänkel!  Marion verkar konstigt nog ganska nöjd. Det vore spännande att tävla henne nu och se vad man kan få för poäng?
 
Vad gäller stretching så har jag lärt mig ett nytt sätt att ställa benen lite utåt på ett visst sätt.  De första gångerna jag gjorde det på MARION skakade hon i höger bens överarm? Idag märkte jag inget men jag kommer att prova efter varje ridpass nu. ATTRIANA vrider huvudet när jag stretchar till höger. Jag har börjat ledsaga hennes huvud lite försiktigt på rätt sätt och nu börjar det ge resultat. Ibland gäller det bara att bli lite uppmärksam på problemen och åtgärda. 
 

 

Tisdagen den 7 februari 2012 kl. 15:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.