Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Springiga ökningar

 Lördag den 4 februari 2012 sol minus 22 grader

 

Ja, så var det riktig vinter! Det var kallt i morse så jag väntade tills eftermiddagen med att arbeta med hästarna. Igår var jag och röntgade lungorna och passade sen på att åka till Gävle för lite shopping. Jag ville inte börja jobba hästarna för tidigt så jag hann bara med ATTRIANA igår. Nu har två veckor gått på igångsättningen efter vila så igår fick hon trava med ryttare. Efter ett uppmjukningspass i skritt fick hon trava några varv på fyrkantsspåret och stora volter. Hon såg så snopen ut när jag bad om trav men blev också väldigt glad. I höger varv fick jag balanser upp henne lite med yttertygeln så hon inte skulle känna sig osäker. 
 
Det var en riktig snöstorm i Gävle och enligt uppgift hade nästan 100 bilar åkt i diket norr om Gävle. Vi åkte och tittade till min stuga i vinterskrud. Funderade vad man skulle göra om de lyste i stugan? Om någon flyttat in. Det har hänt in andra stugor på vintern ibland. Det skulle kännas lite kymigt att gå och knacka på?  Gamla E-fyra tog vi hem, mycket behagligt med väldigt få bilar. Här hade det inte kommit någon nämnvärd snö. Vi har nog bara en dm, så det är fortfarande lite hårt underlag. 
 
Idag longerade jag Attriana på vallen. Hon var väldigt vaken men inget bus. När jag gick ner till vägen hade jag sådan tur att det kom en vit skåpbil. Just som hon skulle kasta sig bakåt lyckades jag ge henne lite godis. Då var bilen inte farlig längre. Det kommer inte så många bilar på vägen, annars skulle jag stå där med henne och mata med godis för varenda bil. Jag lovar att hon skulle älska bilar efter det. 
 
MARION fick gå ett dressyrpass. Benen är som små trumpinnar fortfarande. Jag testade att rida igenom LA:1. Det gick kanonbra! Vilka halter och vilka igångsättningar. Det är bara ökningarna som nu blir för springiga. Hon måste tänka om där, så det får bli en utmaning. Att behålla energin och de intensiva bakbenen men ändå länga sig?   Jag måste ta det successivt. 
 

 

Lördagen den 4 februari 2012 kl. 19:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.