Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

lätt kolik

 Onsdag den 1 februari sol minus 7 grader

 

En lite lustig sak hände med min lite lustiga häst ATTRIANA. Igår kväll red medryttaren ut med henne i mörkret i skogen och ute på några åkrar bakom gården. Hon har aldrig ridits ut i mörker förrän häromdagen när vi var på vallen och jag var med, med Marion. Hon hade varit väldigt chockad, gått med små korta steg först men sen hade hon bara gått på och aldrig varit så lugn. Men det var nog inte riktigt så. I går kväll och i natt har hon haft ont i magen och krafsat runt i boxen. Hon var nog väldigt upprörd över det hela? Hon brukar reagera så här när det händer något ”läskigt”. När hon var yngre fick hon alltid kolik när grannen försökte valla sina får i en hage en bit ifrån. Hon får också kolik om det inte finns vatten tillgängligt när hon ska äta hö. Ja, visst, hon är verkligen en skör och känslig individ. Att jag tömkörde henne ute i skogen och överallt så mycket när hon var liten är nog orsaken att hon trots allt går fram överallt. 
 
I måndags red jag igenom henne i skritt i dressyr ca 30 minuter. Hon kändes fin. Gjorde lite snabbare förändringar med rörelser men ännu inga samlande. Varvade bland annat öppna och förvänd sluta. Det brukar jag inte göra så ofta. Ett bra sätt att hålla koll på bogarna. 
 
Idag blev det logering i trav på vallen. Jag var runt med henne i stora cirklar lite överallt. Gjorde likadant med MARION. De verkar gilla friheten i den övningen. Den är samtidigt lösgörande och ett roligt nytt sätt att jobba dem. De brukar tugga på ett bett som inte finns ( har kapson) i munnen och sänka sig ner. Tydliga tecken på att de trivs.  
 
Annars är det mycket nu med föreningarna. Årsmöten både på HORS och Ultuna Hästvänner. Planerar också ridlägret i sommar i Älvkarleby. Det är 20 personer föranmälda och 14 hästar! Häftigt! Det ska bli så roligt! Efter succén förra året är det bara att hoppas på att vi får lika fint väder i år igen.
 

 

Onsdagen den 1 februari 2012 kl. 19:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.