Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Känsla för ridning

 Söndag den 29 januari sol minus 5 grader

 

GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS! PAULINA OCH EMILION, de kom 5:a i första starten efter att inte ha tävlat på hela förra terminen.  Det var många kända namn i starlistan i medelsvår C:2. Jag är mycket stolt över dem. Nu är den svåra perioden över med att en häst fått en ny ryttare. Han är testad på klinik och är helt frisk. Hoppas det nu håller så kan de gå hur långt som helst. 
 
Bättre väder kan man inte önska sig blå himmel och vit snö. Själv fick jag nöja mig med hundpromenad. ATTRIANA reds ut av hjälpryttaren. Det var första gången på sju veckor som hon kom ut i skogen. Hon njöt verkligen men allt sker på en skör tråd. Hon  var lite bockig på gården när de gick iväg sen hade hon vandrat en liten runda på 30 minuter med helt långa tyglar. Den sköra tråden handlar om att inte ta i tyglarna och hela tiden för ryttaren att andas långt ner i magen. En stressad ryttare skulle göra ridturen till en katastrof. Jag är så nöjd och glad över att ha en sådan duktig ryttare till henne. Jag skulle inte klara det, jag har för mycket nerver själv. 
 
MARION skötte sig perfekt med två ryttare på lektionsridning. Jag är så imponerad av min nybörjarryttare. Hon har bara ridit fyra gånger men klarar alla tre sitsarna galant.  Sitter på rätt sittben i lättridningen. Rider volter, ställer hästen rider de raka spåren rätt. Hon kan också göra halvhalter och rida i bestämda tempon. Vad vi inte har gjort än är galopp men det är fortfarande för hårt underlag. Det skulle vara roligt att få jobba med nybörjare. Den här ridtekniken åstadkommer så snabba resultat för eleverna. De hittar känslan i ridningen och därmed rytmen. De har kontroll över sin egen kropp och då blir ridningen så mycket lättare.
 

 

Söndagen den 29 januari 2012 kl. 20:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.