Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Är ryggen med?

 Måndag den 23 januari 2012 sol minus 4 grader

På förmiddagen var jag och tittade på träningar för tysken som ridit 400 grand prix dressyr och vunnit 70 st. Hans filosofi är att hästen ska lyssna på hjälperna först och främst. Börja samla med snabba elektriska bakben redan i skritt. När allt fungerar utan hand och skänkel kan man sedan göra det mesta med kvalitet. Har man de aktiva bakbenen med i alla rörelser går det även bra att rida piruetter och byten. En intressant iakttagelse var när en häst blev rädd och kastade sig åt sidan, fick ryttaren inte skänkla hästen. Utan bara hålla kvar tyglarna med kontakt och avvakta. Hästen ryggar naturligtvis då och den får då rygga tills den stannar. Han menar att man ska stötta hästen i sin rädsla för att den ska ha förtroende. I ökningar var han noga med att lyfta hästen i fram och behålla aktiva bakben. Där får man nog vara försiktig så att ryggen är med.
Över huvud taget mycket bakben, aktiva, och en hög form. Jag vet inte än vad jag tycker om hela konceptet det finns risk för att ryggen inte jobbar som den ska? Det gäller verkligen att inte hålla kvar handen. Han anser att det är hästen som ska släppa? Tror inte riktigt på det hela?
Det blev skritt ute i mörkret med ATTRIANA på kvällen, vilket hon inte är så van vid. Det blev en bra träning. Först var hon lite spänd  men sen gick det bra. Tömkörde MARION och hon var kalasfin! Jobbade med aktiv trav på varierande voltstorlekar. Jobbade sen med piaffen och övergångar till trav. Hon piafferar nu lika högt och fint som ISABELLA. 
Tyvärr så blir  Isabella magrare och magrare hon äter för lite hö, vill helst bara ha morötter och havre. Hon ser väldigt pigg ut på ögonen så det är lite märkligt. Jag avvaktar dag för dag så får vi se hur det blir? 
I morgon blir det vila för hästarna.
 

 

Måndagen den 23 januari 2012 kl. 19:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.