Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Två vilda djur!

 Lördag den 21 januari halvsol 15 grader

Underbar luft ute i alla fall om man andas in luften med näsan och inte med munnen.  Longerade båda hästarna på lös longerlina idag igen. Det är riktigt roligt att iaktta dem i deras rörelsemönster. Det är lite mer snö på vallen och därmed lite mjukare och då tar det ut stegen mer. När jag arbetat dem på hårdare underlag sätter de under sina bakben mer för att hålla balansen bättre. Ett bra jobb i och för sig tycker jag. Men, idag tog de ut stegen mer, men hade ändå bakbenen på rätt plats.
Använde mig av den fyra hektar stora vallen. Flyttade mig hela tiden och höll dem längst ut på linan. De fick idag ha träns med tredelat bett och gummiplattor. Gick en lite sväng med dem först. ATTRIANA var på G! Det gäller att de går lugnt och fint när det är så halt som det är. När hon såg grannens hästar kom balanstraven. Vi första stegen stoppade jag henne genom att sänka hennes huvud. Det fungerar perfekt! Hon frågade några gånger om hon fick ”hispa” upp sig, men det var bara att be henne sänka huvudet så skötte hon sig bra. 
 
Hennes arbeta på vallen bestod först av kontakt med mig. Gick bredvid bogen och hon fick följa mig med halter, ändrad steglängd och även ryggningar. Sen gick det fint med arbetet utan bus. Jag ville sen utmana ödet lite och gick nästan längst  bort på vallen. Det fanns en gräns där hon hade svårt att behärska sig. Hon har inte varit utanför hagen på flera veckor nu så det är inte konstigt att flykten tar tag i henne. Målet nu är att hon ska kunna arbeta lugnt överallt på vallen. Det går inte att galoppera utan det blev jobb i trav, Attriana 20 minuter och Marion  30 minuter. Marion började tugga på betet mot slutet mjuk och fint det var roligt att se. MARION var så duktig och bara jobbade på. Attriana går av sig själv i mestadels låg form. Marion vill hellre jobba i en lite högre form.  
Innan jag jobbar dem böjer jag dem alltid och ryggar lite. Vad jag tänkte på idag är hur fint Marion lyfter på sina framben i ryggningen. Attriana har en liten tendens att släpa dem. Kommer att jobba mer med det. I morgon blir det en liten skritt-tur på 15 - 20 minuter för Attriana. Det är mer än jag brukar börja med. Jag har en hjälpryttare till det arbete och jag kan inte be honom komma hit flera dagar i rad. Hoppas att hon sköter sig i morgon! Jag följer med på Marion och hon får sedan gå ett dressyrpass. 
Efter arbetet med hästarna är det hundens tur att få en promenad. Idag var det bilar vid jaktstugan som vi brukar gå till. Greta blev genast vaken och tänkte ta till flykten bakåt. Jag såg att bilarna skulle åka därifrån och eftersom jag inte ens hade ett koppen med mig gick jag upp i skogen. Där hoppade Greta upp på en hög sten. Hon var så fixerad på bilarna när det passerade och påminde om ett lodjur med de små öronen rakt upp. Det är verkligen en liten speciell hund. Det känns som hon är till hälften en tamhund och till hälften något vilt. Samma flykt beteende som Attriana. Jag tycker mycket om dem båda. 
Var på läkarbesök igår och han kommer att rekommendera min chef att jag inte ska fortsätta att jobba mer på mitt jobb. Det känns lite trist men också skönt att bara få koncentrera mig på min rehabilitering. Det är tur att man har hästarna. När man jobbar med dem finns inga sjukdomar.  Jag hoppas dock på att kunna behålla jobbet med personalförening Ultuna Hästvänner. I vilket fall tills föreningen är mer befäst. 
 

 

Lördagen den 21 januari 2012 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.