Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

tömkörning på gammalt klassiskt sätt

 Torsdag den 19 januari 2012 sol minus 3 grader

Hade tre hästar som jobbades från marken i morse. Sen hade man ont i fötterna, det blir nog rätt många steg som man knatar runt. Började med Casillja i ridhuset. Det är lite för hårt underlag där men det dammar som tur är inte. Hade en idé idag om att prova gamla klassiska tänket om tömkörning alt logering, med lösa tömmar/longerlina. Med Castillja måste jag vara väldigt noga med att hon är avslappnad innan jag börjar med styrketräningen. Vad jag gjorde idag var att bara låta tömmarnas tyngd verka. Jag gick omkring och flyttade runt i olika cirklar och raka spår. Var noga med att jag inte ändrade min steglängd eller takt. Det blev en liten test i hur pass lösgjord hon var. 
Gjorde senare samma jobb med MARION och ATTRIANA  men på longerlina och kapson. Alla tre hästarna höll exakt samma takt hela tiden. Det var skönt att se. 
Ja, Attriana satts igång igen idag. Hon var riktigt nöjd med att komma igång. Hon har stått och tittat på när jag jobbat med MARION länge nu. Riktlinjen för jobbet är att hästarna ska arbeta utan spänning.  Styrkearbetet fungerar inte om man har en spänd häst. Vad jag också kollade upp var att de var eftergivna i sidorna och spårade på volterna. Där fick alla tre godkänt också. Marion kan vara lite svår ibland och det tog lite längre tid att få loss henne i högersidan, ja kanske två minuter! 
MARION fick trava på ca 30 minuter. Hon har blivit lite tjock igen när hon nu går i en gräshage, visset gräs med ändå sväller hon om magen. Attriana blev så pigg så hon fortsatte att busa runt i hagen efteråt. Hon frågade ibland om hon skulle få galoppera på linan men det gör jag aldrig de första gångerna när de sätts igång. Trav på lin/töm och skritt med ryttare under en vecka minst. 
I morgon är det Uppsala hela dagen. På lördag longerar jag Attriana igen 20 minuter och på söndag ska hon ridas ut på en liten promenad i skritt.
Är så trött på min astma som gör att jag känner mig som en hundraåring när jag rör mig. Som trots har jag bokat en resa till Paris i vår. Man måste ha något roligt att se fram emot och jag hoppas jag är så pass bra då att jag kan vistas i en storstad. Eller, jag måste bli så pass bra då att jag kan resa. En utmaning det också. Så nu börjar planeringen för våren. Jag ska ordna två pay and ride här hemma. Vi får se om även Marion kan vara med då. Attriana är självklar. Vi har sju stycken ridbanor  i klubben bland klubbmedlemmarna. Nu ska vi bjuda in varandra till olika aktiviteter, det blir nog en hel del! 
 

 

Torsdagen den 19 januari 2012 kl. 21:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.