Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Inget bensprattel

 Söndag den 8 januari 2012 moln minus 5 grader

 

Idag blev det då tömkörning med MARION. Efter en skrittpromenad tänkte jag arbeta med öppna på öppna spår på vallen. Det var inte så lätt som jag hade tänkt mig. Hon ville ha ett ytterstöd i form av en väggren eller vägg. När jag tog det på yttertömmen blev det för mycket förhållning så hon började piaffera i stället. Hon fortsatte ganska länge med några steg i vila ibland. Jag förstod att hon tiggde godis på sitt sofistikerade sätt. Försökte låta bli men till slut föll jag för hennes intensitet och charm. Så det fick alltså bli det lösgörande skrittarbetet i dag. Eftersom jag ville att hon skulle gå fram i trav direkt efter. Efter en liten stund kom det en bil på vägen. Då stannade hon upp och började piaffera igen. De har alltid tyckt om att visa upp sig mina hästar men för en bil var väl lite överdrivet kanske. Men piaffen blir så bra när de gör den på eget bevåg, sitter på bakbenen ( OBS inget bensprattel) och är helt avspända. Jag var sen tvungen att låta henne trampa på mitt kommando en gång till. 
 
Annars var det inga problem med formen eller med vänsterbogen. Hon var riktigt fin i högervarvet med bra kliv på höger bak och fint böjd genom hela kroppen. Hon missförstod mig när jag skulle jobba med lite tempoväxlingar och gick i stället över till samlad galopp. Gräset var relativt mjukt så det fick bli lite övergångar trav - galopp. Den samlade galoppen var riktigt fin och tretaktig. Tror hon gör det bättre utan ryttare på ryggen. Kortade upp travstegen men behöll energin och avslutade med lite passage - trav på liten volt i båda varven. I morgon ridning, ska bli så roligt! Måste då ha detta arbete jag gjort på näthinnan. 
 
Jag har gjort om framsidan på hemsidan med lite mer betoning på träningar. Har kommit fram till att jag inte kommer att kunna jobba vidare på SLU eftersom mina astmaproblem blivit värre och jag mår dåligt av att vistas inomhus. Tanken är då att jobba mer med träningar och kurser. Det var även tanken med min tränarutbildning en gång i tiden att det skulle bli min pensionsförsäkring. Jag är nog där nu? 
 
 

 

Söndagen den 8 januari 2012 kl. 13:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.