Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

öka tempo i samling

 Torsdag den 29 december 2011 regn 5 grader

 
Busväder idag och jag tänker lata mig och inte rida. Annars har MARION varit igång lite varje dag. Varierat uteritter och dressyr på vägen bakom huset och i hopphagen. 
 
Roligt hade hunden när jag skulle träna byten på vägen. I skritt och trav följer hon med så fint men när jag galopperade blev hon busig. När jag sen gjorde byten blev hon alldeles till sig och började hoppa på hästen. Det var lite läskigt för jag såg inte vart hon var. Ibland var hon nästan under hästen. Hon tyckte nog att benen på hästen blev roliga. Jag fick passa på när hunden inte var så nära. Vad jag kunde notera var att Marions galopp blev mycket luftigare och finare efter bytena. 
 
En annan dag när det blev snöklumpar trots sulor fick jag nöja mig med skritt på gräset som var mjuk och som jag inte ville förstöra med hål efter hovarna i en annan gångart. Oj, det blev en för lång mening! Men, i alla fall efter att ha lösgjort henne samlade jag henne med mina vikthjälper. Vad som händer då är att hästarna gärna även saktar in tempot. Så, jag ökade tempot i stället i samlingen. Fick säga till henne först, men utan varken sporrar eller spö. Hon accepterade och förstod så det blev en roligt övning. 
 
Attriana vilar fortfarande och börjar så smått att gå ner i varv. När hovslagaren var här var hon riktigt ilsk. Öronen slickade bakåt, hon slog med huvudet och måttade med bakbenen. Mycket märligt hon brukar stå som ett ljus. Jag lät henne trampa piaff några steg med bakbenen och gav henne beröm med en morot, sen blev hon snäll som vanligt. Antar att det var överskottsenergi. 
 
Isabella har också varit en riktig “hagga“. En dag när det var strömavbrott ( 19 timmar, fick hämta vatten i ett dike till hästarna) fodrade jag dem ute i hagen nära diket för att de skulle kunna dricka vatten, blev Isabella helt tokig. Hon gick till anfall mot Attriana med sparkar och bett, hon kastade sig runt i luften och hoppade på stället. Till slut fick Attriana nog och drog iväg i full fart upp till stallet, hon såg helt chockad ut. Isabella orkade inte äta så mycket utan stod och sov i flera timmar efteråt. 
 
Jag har köpt ett till småmaskigt hö nät, det fungerar fantastiskt. Men Attriana fick inte vara med och äta. Isabella vaktar nätet som om det vore hennes egen egendom. De äter hellre genom nätet i stället för hö´t på marken. Att äta sakta genom nätet blir mer som  när det betar jag tror det är bra.
 

 

Torsdagen den 29 december 2011 kl. 12:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.