Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

krattat ridbanan

 Fredag den 2 december 2011 halvsol 2 grader

 
Ridningen gick bra på morgonen men ridbanan håller på att frysa på. Red ATTRIANA i ett halvlätt pass. Mest i galopp, det gällde att passa på. Den förvända galoppen genom en kortsida  kändes bra. Fattade förvänd galopp en meter från spåret och styrde mot spåret då blir det inga oklarheter vilken galopp man vill ha. Red en liten serpentinbåge i förvänd och var noga med att tempot inte ändrades. Skänkelvikning på volt fungerar alltid bra i galoppen. Provade på att rida en skänkelvikning på diagonalen men då bröt hon av till trav. Det kändes som om hon trodde att det var något fel. Släppte då idén men kommer att testa vid ett annat tillfälle. De halva stegen i skritt gick utan problem så jag lade in några ryggningar och trampade henne några steg. Det blev bara en tendens för hon var så avslappnad. Hellre det än för mycket tändning så det var godkänt. Det tar mycket längre tid att träna på det här sätten men jag får inte bakslag utan vi går sakta men säkert framåt. Gjorde några snabba halter på western vis. Man lägger fram skänklarna och trycker till med hälarna i luften framåt. Fjordingarna tvärnitar men det gör inte hon än så länge. Det blir verkligen tvärstopp på bakbenen av den hjälpen. Perfekt i nedförsbackar. Kul att leka med också. 
 
När jag skulle rida MARION blev Greta tjatig att vi skulle ta en tur så, så fick det bli idag igen. Sen blev det lite lika arbete som igår. Att få igång vänstergaloppen lite bättre i tretakt. Satt och gjorde byten i mitten på åttvolten. När jag fått igång galoppen gick det bra. Det var också en träning för mig själv att få in rytmen och bytet. 
 
På eftermiddagen gällde det att harva ridbanan och kratta spåret med kratta. Det var lite tungt jobb för det började frysa på men jag hann. Om det inte skulle bli plusgrader igen så har jag ingen ridbana att rida på. Den måste vara slät när den fryser på. Så nu ligger man här med hemsk ryggvärk, men det får det vara värt.  
 

 

Fredagen den 2 december 2011 kl. 16:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.