Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

luftig galopp

 Torsdag den 1 december 2011 moln 5 grader och blåsigt

 
Gårdagens träningspass med ATTRIANA bestod av galopparbete i lätt sits. Övergångarna trav - galopp följdes av olika storlekar av volter och av tempoväxlingar. Red några långsidor svag öppna och på diagonalen svag sluta. Arbetet var lösgörande inför dagens arbete. Vi ska på träning till Uppsala för en B-tränare på lördag. Hela veckas arbete är upplagd inför det träningspasset. 
 
Idag blev det ett tufft pass. När jag nästan var klar började Attriana undra lite försiktigt om vi inte skulle avsluta? Men jag red ett par enkla byten också innan jag avslutade. Tror hon blev lite trött men det blev jättefina enkla byten. Innan hade jag bytt genom trav på samma ställe. Red idag skolorna i trav och även en långsida med halva steg. Från de halva stegen fick jag en fin galoppfattning till samlad galopp. Galopparbetet bestod av tempoväxlingar och på volter i samlad galopp. Red en del på volt och jobbade med spårningen. Det är inte alltid så lätt. Det flyter gärna ut ett bakben eller en ytterbog som man får passa. Om inte hästen spårar på volten är arbetet förgäves. Efter några galoppfattningar från skritt fick hon en riktigt härlig galopp, taktfast och luftig. Lånade Isabellas Kiefersadel idag och det blev mer rörelse i hästen. Den sadeln hade hon när jag red in henne. Men det verkar som om det är den jag ska ha nu igen. Igår red jag på ett kulbett som hon aldrig haft tidigare och idag var det kandaret med det tredelade handgjorda järnbettet. Hon trivs med det mesta och det beror på att jag är mycket lätt på handen och det beror på att hon bär sig själv.
 
MARION fick också gå ett pass på banan. Greta ,vovven föreslog att vi skulle gå ut en sväng först så då gjorde vi naturligtvis det. Det blev mycket galopparbete med Marion också. Tempoväxlingar framför allt. Jag behöver ha igång henne mer i vänstergaloppen och det gick bättre mot slutet. Vi övergångar måste jag alltid vara noggrann att hon startar med bakbenen. När det fungerar blir hon som en helt annan häst. Det blir mer kraft i gångarterna. Hon flåsade lite och jag antar att hon behöver klippas igen. I morgon är det kanske sista dagen som banan är mjuk. Det blir då träning med båda hästarna som idag. Attriana med ett mer lösgörande pass och Marion ungefär som idag. Klippte manen på ISABELLA och borstade av henne. Hon var riktigt busig, skulle nafsa på mig och bita i saxen och hade svårt att stå still. Hon verkar pigg, krutgumman. 
 

 

Torsdagen den 1 december 2011 kl. 19:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Attriana

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.